La Nit 5.1 es consolida amb dos dies d’activitats i presenta el cartell artístic i cultural

Es celebrarà els propers 22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca

La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest divendres 29 d’abril l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 22 i 23 de juliol, acompanyats per l’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira i la il·lustradora del cartell oficial i de la imatge gràfica d’aquesta edició, l’artista vallenca Marina Barberà.

En l’acte de presentació Leandre Romeu Serra, coordinador de al Conca 5.1, ha destacat la voluntat de l’Associació de consolidar La Nit 5.1 a Barberà de la Conca així com també de mantenir els dos dies d’activitats que es va iniciar l’any anterior per tal d’ampliar la oferta cultural d’estiu a la comarca i arran de la bona resposta rebuda pel públic en l’edició anterior. Des de la organització també han destacat la consolidació de l’espai de monòlegs que aquest any també comptarà amb la participació dels principals monologuistes del país. I també l’aposta decidida en el cartell per la música en català, de qualitat, feta per dones i que no acostuma a actuar a la Conca de Barberà ni ens les comarques veïnes.

El cartell cultural d’aquesta edició comptarà amb 18 artistes; 10 musicals i 8 de la paraula. Configurant dues grans parts. La part musical amb la participació de Queralt Lahoz, El Petit de Cal Eril, Maio, Maria Hein, Guineu, Reïna, Flora, Rombo, Ponent Roots i Dj Lupe. I la part de monòlegs amb la participació de Manel Vidal, Marc Sarrats, Raquel Hervàs, Marta Bosch, Modgi, Elisenda Pineda, Irene Minovas i Josep Català.

Més endavant es donarà a conèixer també la proposta vitivinícola i de gastronomia que acompanyarà aquesta proposta cultural. Un espai, el gastronòmic que com cada any també tindrà un paper important i principal en el recinte del Castell.

Marc Rovira, alcalde de Barberà de la Conca, ha volgut agrair a La Conca 5.1 la seva voluntat de celebrar aquest Festival a Barberà. Els ha encoratjat a seguir fen-t’ho durant molts anys. Rovira també ha destacat que Barberà de la Conca és el poble de la comarca que més enllà de les Festes Major es l’únic que compta amb dues propostes culturals i gastronòmiques úniques i d’alt nivell com són la Festa del Trepat i la mateixa Nit 5.1. Rovira també ha volgut remarcar que durant els dos anys de pandèmia forta La Nit 5.1 s’ha celebrat a Barberà remarcant que l’ajuntament sempre ha cregut amb el concepte de que la cultura és segura i l’ha portat a la pràctica en els temps més complicats donant suport a aquesta iniciativa i a d’altres del poble.

La il·lustradora vallenca Marina Barberà ha sigut l’artista escollida per La Conca 5.1 per fer-se càrrec de tot el material gràfic i cartelleria de l’esdeveniment. Barberà ha comentat que ha volgut reflectir en el cartell diversos aspectes que formen part de la festa com el vi, la gastronomia, els artistes musicals, etc. Així com també elements del poble de Barberà de la Conca com els arcs del Castell Templer o un vitrall de la Cooperativa Agrícola. També hi tenen lloc els conreus i la vegetació que envolta l’edifici del Castell. També ha destacat els colors escollits; un de més fosc pel cartell artístic i un de més clar pels cartells culturals on destaquen els noms dels artistes i les figures artístiques creades.

L’organització també ha volgut fer una crida a la participació i a l’assistència de tothom que ho vulgui per tal de consolidar aquest focus cultural autogestionat i amb un cartell diferent dels de la majoria del panorama català i sense cap patrocinador privat al darrere.

Els abonaments pels dos dies ja estan a la venda a: https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-nit-5-1-2022 i a la web de La Conca 5.1. Properament sortiran a la venda les entrades individuals per dies.