Joan Miquel Oliver, Rita Payés, Pupil·les, Tomàs Fuentes i Modgi protagonistes de La Nit 5.1 2023

El cap de setmana del 21 i 22 de juliol a Barberà de la Conca

La Conca 5.1 organitza per vuitè any consecutiu La Nit 5.1 al pati exterior del Castell templer de Barberà de la Conca. El proper divendres i dissabte, 21 i 22 de juliol, a partir de les 19.00h podreu trobar diverses propostes musicals, de monòlegs, gastronòmiques i vitivinícoles i entre d’altres.

El cartell cultural d’aquesta edició comptarà finalment amb 18 artistes; 10 musicals i 8 monologuistes. El divendres 21 de juliol hi hauran els concerts de Joan Miquel Oliver, Al·lèrgiques al Pol·len, Jazzwoman, Moli i Dj Titi. I els monòlegs de Mockudrames, Yael Brusca, Març Llinàs i Júlia Vila. El dissabte 22 de juliol hi haurà els concerts de Pol Batlle amb Rita Payés, Pupil·les, Júlia Colom, Angeladorrrm i Dijei Luna. I els monòlegs de Tomàs Fuentes, Andrés Fajngold, Gemma Ortís i Modgi.

Els dos dies s’obriran portes a les 19.00 h, hora en què començaran les actuacions que duraran fins a la 01.30 h de la matinada.

La gastronomia principal de l’esdeveniment anirà a càrrec del restaurant barberenc La botiga del Portal Dinou que oferirà els seus platets i tapes elaborades amb productes de proximitat i de qualitat. Hi haurà propostes per tots els gustos i necessitats.

 Pel que fa un dels aspectes centrals de la festa, el vi, aquest any els elaboradors de vi assistents seran els cellers de Barberà de la Conca; Carlania, Pla de la Masó, Tarannà poètic i Gabor Celler que s’estrenarà en aquesta edició. També participaran per primer cop a La Nit 5.1 el celler de Vilanova de Prades però amb arrels a Barberà de la Conca, Celler Vilalta Pere, i el Niu Celler, un nou projecte jove vitivinícola afincat al Viver de Celleristes. També hi seran presents el celler de Montblanc, Mas Foraster que ha participat en totes les edicions i el celler de Blancafort, Gerida Viticultors.

La cervesa artesana també hi tindrà un paper destacat aquest 2023 ampliant-ne la oferta proposada. Se n’encarregaran de servir-ne les empreses Cerveses Les Clandestines de Montferri i La Renaixença de L’Espluga de Francolí. Una de les novetats d’aquest any és que també hi haurà una parada amb altres begudes que no són el vi i la cervesa que anirà acompanyada de burritos artesans. Se’n farà càrrec l’establiment vallenc La Providència.

Aquest any la imatge gràfica i tota la cartelleria ha anat a càrrec de l’artista reusenca Alina Ballester.

La Nit 5.1 està organitzada per l’Associació La Conca 5.1. Amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’ICEC. Amb la col·laboració de Leo Solucions i La Providència. Els mitjans oficials d’aquesta edició són el programa Carrer Major de La Xarxa i l’Espluga FM Ràdio.

L’organització vol fer una crida a la participació i a l’assistència de tothom que ho vulgui per tal de consolidar aquest focus cultural autogestionat i amb un cartell diferent dels de la majoria del panorama català i sense cap patrocinador privat al darrere.

Els abonaments i les entrades individuals pels dos dies estan a la venda aquí:

https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-nit-5-1-2023