La importància dels orígens

Sempre he pensat que per fer un bon vi, has d’estar connectat a la terra d’una manera o altra. Jo he après a estimar aquesta terra anant des de ben petita amb la meva família al tros, al bosc a buscar bolets, a perdre’m pels paisatges del meu bonic poble. Poc a poc sense adonar-te’n vas creant un vincle i les vinyes, les oliveres, el ametllers i la marinada van formant part de tu i de la teva manera de viure i de ser, et van forjant el caràcter i com em va passar a mi vaig acabar veient i creient en les possibilitats del meu territori, per aquest motiu, vaig decidir estudiar el grau superior de tècnica en vitivinicultura.

En el meu cas he tingut la gran sort de créixer en una família que sempre s’ha estimat el territori i des de ben enrere han treballat amb visió de futur per intentar viure del que més els hi agrada, treballar la terra i poder continuar vivint a Fulleda. L’any 2010 vam decidir fer un pas més i emprendre una gran aventura, elaborar els nostres propis vins, era o tirar endavant aquest projecte o deixar-ho tot. Una de les raons importants, que encara passa a dia d’avui i em sembla vergonyós, era que tot i el raïm de gran qualitat que produíem ens el pagaven a una misèria comparat amb tot l’esforç que tant nosaltres com la majoria de pagesos fèiem i fan, aquest fet sumat a la gran estima que tenim per les nostres vinyes i a la il·lusió que ens feia elaborar els nostres propis vins són els motius pels quals vam decidir crear el nostre celler, al que vam posar el nom d’una de les valls que tenim al terme, Matallonga.

matallonga

Això em planteja una pregunta, realment la gent sap el que costa fer una ampolla de vi? L’esforç, la suor, el patiment, el respecte, també la satisfacció i la manera de ser de les persones que hi ha al darrera d’aquest líquid que posem a dins una copa? Crec que no i que s’hauria de treballar més en aquest sentit.

Realment penso que aquests trets característics que nosaltres els petits productors tenim s’han de posar en valor i els hem de saber comunicar bé perquè són el que ens fa diferents, a dins d’una ampolla dels nostres vins s’hi reflecteix el que som i el que fem, són vins que transmeten bones sensacions i vibracions, que són vius!

El món del vi, també m’ha permès establir moltes relacions que em fan créixer com a persona i que alhora fan que els vins que elaboro tinguin una mica de cada una d’aquestes vivències. Per això m’agradaria acabar amb una frase que em va transmetre una d’aquestes persones:

“uns vins amb ànima per gaudir-los amb la gent amb qui et sens més arrelat”