El gran somni

Rara Avis – 3a part

Vaig anant acumulant tot aquest material en un pis buit damunt del meu despatx i gairebé podríem dir que va ser l’antecedent del Museu del Vermut. D’entrada el visitaven amics, més tard van ser persones relacionades amb el món del col·leccionisme les que em demanaven venir a veure-ho. Fins i tot alguna marca de vermut es va assabentar de tot el que tenia allà.

Aquestes persones van ser les que em van animar al fet que la col·lecció havia d’estar a l’abast del públic en general. Va ser llavors quan vaig pensar que podia ser una bona idea, però em faltava trobar un local emblemàtic per exposar la col·lecció.

L’any 2013 la meva dona i jo vam adquirir al nucli antic de Reus un edifici modernista que feia anys que estava mig abandonat. Era el lloc perfecte. Se’l coneixia com “la fàbrica de gorres”, ja que aquesta havia estat la seva activitat durant molts anys.

Ja tenia el lloc emblemàtic que buscava per a la meva col·lecció i quin millor nom que posar-li “Museu del Vermut”. El nom era fàcil, no hi ha al món cap col·lecció de vermut amb tantes referències. Més de 1.900 marques de 56 països i més de 6.000 articles. Hi ha Museus de marques de vermut com Carpano o Martini; però són museus exclusivament relacionats amb la mateixa marca. No n’hi ha cap que sigui genèric. Així que el nom li anava a la perfecció.

A finals del 2013 vam començar amb la construcció del Museu. En ser un edifici catalogat vam haver d’anar amb molt de compte amb la restauració d’aquest. Així que vam intentar conservar tot el possible, fins i tot es van restaurar molts elements, com finestres, porticons, reixes. Perquè fos el més autèntic possible. Va ser un treball dur.

La decoració es va basar en fustes nobles i ferro envellit per donar-li aquest aire de fàbrica d’antany. Només ens quedava donar-li el toc final i el vam donar amb una Vermuteria i un Restaurant.

Ara quan penso que per “culpa” d’una ampolla s’ha arribat a això, penso que he complert un gran somni.

El somni de qualsevol col·leccionista.

___________

Rara Avis – 2na part

Les rutes d’un col·leccionista

Rara Avis – 1a part

Rara Avis