Festival Riubombori: fem-lo el nostre paisatge d’estiu

Article per llegir amb l’acompanyament musical de Jordi Francolí: https://myspace.com/jordifrancoli/music/song/paisatge-d-estiu.-r.m-30755454-31115680

___________

És una tarda d’homenatge a l’enyorat Jordi Francolí, un jardí que s’inunda de música en directe per regar el planter d’artistes de proximitat que fan possible aquest festival genuí.

Un vespre d’estiu a la fresca espluguina amb bombetes de colors i banderoles triangulars fetes  de draps casolans que fan càlid i acollidor l’ambient. 

Converses agradables, retrobaments i noves amistats entre glops de vi de la Conca i cerveses artesanes. S’hi respira pau.

IMG_5353

Tot això i molt més es pot sentir cada primer cap de setmana de juliol a l’Espluga de Francolí. És el Festival Riubombori, la trobada de grups i cantautors de la Conca de Barberà i d’arreu del principat que impulsa La Cultural Jordi Francolí i que enguany arriba ja a la 7a edició.

L’objectiu del festival és proporcionar als cantautors i grups musicals un escenari, un lloc on poder compartir la seva música amb el públic. Hi tenen cabuda tots els estils musicals i es valora la creació de música pròpia. Un esdeveniment obert i plural: per a grups novells i també per a grups consolidats. La música de totes les agrupacions, seleccionades prèviament i presentades al llarg de tot el festival, esdevé la banda sonora original del Riubombori i, alhora, el seu segell de qualitat i d’autenticitat. És un espectacle (en) viu.

Aquest any es celebrarà el dissabte 1 de juliol a partir de les 6 de la tarda als Jardins dels Francolins de l’Espluga. És una iniciativa local amb visió comarcal i ambició de país. Reservar-se la data a l’agenda per descobrir o repetir al Riubombori em sembla una bona manera de fer, de fer comarca i de creure en el nostre territori de manera activa: donant suport a projectes i experiències que ens defineixen enlloc de continuar reiterant el potencial que tenim com a comarca amb els braços creuats o caiguts.

Riubombori_4Una píndola visual de l’essència del Riubombori: https://vimeo.com/212725616

Hi sents bones vibracions. Escoltes música arrelada al territori. Tot ho veus en un espai decorat amb cura. I beus bo. Respires calma i tastes productes de proximitat. Es creen moments màgics que estic segura que arriben a tocar el cel. El Riubombori és un festival per a tots els sentits.

Més informació sobre el Festival Riubombori a https://laculturaljordifrancoli.wordpress.com/riubombori-2017/ i Facebook.com/riubombori