
Durant les tres jornades que hem organitzat sobre l’avellana de muntanya més de 100 persones han passat presencialment pel Casal Vilaplanenc. Ha estat un cicle molt complert que ha analitzat la funcionalitat del cultiu de l’avellaner en les zones altes de les Muntanyes de Prades, dels 400 als 1.000 metres d’altitud. Tan des del punt de vista agronòmic com organolèptic o químic s’ha demostrat que l’avellana de muntanya té des d’aquests punts de vista millors valors i valoracions que l’avellana del pla. També dos agricultors acollits al programa del banc de terres del Consell Comarcal del Baix Camp han valorat aquesta iniciativa com a definitiva en el seu cas com a futur professional de pagès.
El públic assistent molt constant en les tres jornades ha participat activament de les conferències. Hi hagut general satisfacció.
Per la nostra part estem molt satisfets per la participació, pel nivell dels conferenciants i per les facilitats que ens ha donat l’Ajuntament de Vilaplana.
Fruit d’aquestes xerrades editarem un opuscle que recollirà els principals arguments defensats en aquestes jornades pels seus mateixos autors.
Agraïm finalment que el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Sr. Àngel Xifré, i el president de la sectorial de fruita seca de Cooperativas Agroalimentarias de España, Sr. Josep Pere Colat, i l’alcalde de Vilaplana, Sr. Josep Bigorra, acceptessin obrir aquest cicle de conferències amb la seva presència i intervenció.
També agraïm el suport de la Diputació de Tarragona i el seu Patronat de Turisme que ha emparat aquestes jornades dins del seu programa de promoció de productes agroalimentaris.