Estrena d’una sèrie d’articles sobre la relació d’Antoni Batista amb el vi

El periodista Antoni Batista Viladrich estrenarà demà 26 de gener un nou espai a La CONCA 5.1. Batista ha recollit en una sèrie de textos la seva relació amb el vi, els cellers i els fets més importants de la seva vida on el vi hi ha tingut un paper protagonista. La sèrie constarà de 12 capítols que es publicaran mensualment aquí.

“Crònica Sentimental del Vi” és el nom escollit per Batista per aquesta nova secció, en homenatge al seu amic Manolo Vázquez Montalbán, que va crear la marca “crònica sentimental”, i que descriu perfectament tot el que l’autor vol transmetre al llarg d’aquest recorregut vital.

El vi ha sigut una de les passions principals del reconegut periodista al llarg de tota la seva vida. Ara ha volgut explicar-la i concretar-la en una sèrie de fets personals que anirà desgranant al llarg de tot l’any 2021. Hem pogut seguir una part de la seva vida lligada amb el conflicte basc i ETA a través de 10 llibres i una multitud d’articles a la premsa. També hem conegut la seva passió per la música, traslladada a diversos llibres, i ara podrem conèixer i gaudir de l’interès pel món del vi en aquesta sèrie de 12 textos en primera persona.

Batista, que és doctor en Ciències de la Comunicació i ha exercit com a docent a la UAB i a la URV, és reconegut per haver desenvolupat una llarga i prestigiosa trajectòria professional en l’àmbit del periodisme en diversos mitjans de comunicació, entre ells el diari Avui i La Vanguardia, i actualment és col·laborador del diari ARA i del Diari de Tarragona. Com s’assenyala sobre aquestes línies, a la seva tasca periodística cal sumar-hi la publicació de més de trenta llibres.

Per primera vegada podrem llegir de forma estructurada i continuada la crònica personal d’Antoni Batista amb el vi. Una relació des de ben petit fins a dia d’avui.