10a edició de la Nit dels Xarel·los

La Nit dels Xarel·los, organitzada pel restaurant El Gat Blau i patrocinada per la DO Penedès, arriba a la seva 10a edició carregada de novetats. Enguany, s’aposta per un tiquet que servirà com un forfait per al tast de vins, és a dir, els assistents podran tastar tots els monovarietals que s’hi serveixin. El claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, serà el marc incomparable que acollirà el 16 de juny La Nit dels Xarel·los. Un esdeveniment que comptarà amb la presència de 15 cellers de la DO Penedès – 4 més que el darrer any-, i que donaran a degustar més de 30 referències de xarel·lo. A més, després de la gran acollida que els Castellers de Vilafranca van tenir en la seva primera participació a la última edició de La Nit dels Xarel·los, la colla tornarà a actuar amb l’objectiu d’aixecar un castell de 9.

El Xarel·lo com a varietat emblema del Penedès

Segons l’organitzadora de La Nit dels Xarel·los i propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, l’objectiu que la va empènyer a organitzar un esdeveniment d’aquest tipus va ser “fomentar el Xarel·lo”. Després de 10 anys, Guasch defineix la iniciativa com un gran èxit, ja que “elaboradors i consumidors han portat a aquesta varietat a un alt nivell de qualitat i reconeixement”. Fruit d’aquest esforç col·lectiu ha estat l’increment de cellers participants any rere any, i la consolidació de La Nit dels Xarel·los, com un esdeveniment de referència dins del panorama vitivinícola. “En els inicis era difícil trobar referències de monovarietals de Xarel·lo. Ara tenim un gran ventall i el que ens és dificultós és encabir a tots els cellers que poden participar”, ha explicat Guasch.

La 10a edició de La Nit dels Xarel·los comptarà amb la participació de 15 cellers –Sumarroca, Jean Leon, Oriol Rossell, Nadal, Jané Ventura, Valldolina, Albet i Noya, Can Descregut, Esteve Gibert, Pinord, Viladellops, Parés Baltà, Ca N’Estella–, que presentaran 31 referències elaborades amb aquesta varietat. L’ambient íntim i tranquil del Claustre de Sant Francesc, convida als assistents a gaudir sense presses dels vins a través de la conversa amb cadascun dels seus elaboradors. Una de les singularitats d’aquest acte, és que el vins els serveixen directament els elaboradors, cosa que crea una relació directe entre consumidor final i celler. En aquest sentit, Guasch ha ressaltat el tipus d’assistent a La Nit dels Xarel·los: “És un tipus de públic que no només va a consumir vi, sinó que a saber què està consumint”.

 

Forfait vinícola maridat amb una proposta gastronòmica de nivell

Una de les novetats de la 10a Nit dels Xarel·los és el forfait. Tots els assistents adquiriran per un preu de 15€ un tiquet amb els que se’ls hi donarà un braçalet que els permetrà degustar tots els vins del showroom. D’aquesta manera s’elimina el concepte dels tiquets de tastos. L’entrada també inclou tres consumicions de gastronomia. Enguany s’oferiran propostes gastronòmiques elaborades pel restaurant El Gat Blau per a fomentar La Cuina del Vi. A més també s’hi podran degustar els formatges de Xerigots, ostres fresques del Delta de l’Ebre i postres gràcies a la col·laboració de Casanella Xocolaters que han creat unes crackanies de Xarel·lo.

El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha refermat el compromís de la DO amb l’esdeveniment. Olivella ha valorat molt positivament el creixement continuat de La Nit dels Xarel·los fins a arribar a un projecte totalment consolidat i d’alt prestigi dins del sector. Segons el director, “els protagonistes de La Nit dels Xarel·los són els elaboradors i el seu constant esforç que es demostra en el seu creixent interès per a participar en actes com aquests”.

Un acte destinat a tots els públics

La Nit dels Xarel·los tindrà lloc el proper 16 de juny de les 7 del vespre fins a la mitjanit, una hora més que en les darreres edicions quan s’iniciava a les 8 del vespre, i s’allargarà dins a mitjanit. Segons Olga Guasch “es vol ampliar a un públic molt més ampli, sobretot jove i familiar. En aquest sentit, es vol acostar el vi als més menuts, per a que prenguin consciència del territori on viuen”. Per aquest motiu, se servirà most als infants.

juny 16 @ 19:00

19:00

Vilafranca del Penedès