Els vins de Succés Vinícola

Succés Vinícola és una iniciativa nascuda a redós del viver de celleristes -recordem una vegada més què és el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca? doncs és la iniciativa més democratitzadora coneguda en els anals de la història vitícola, ras i curt-.

Continuem… sí, Succés Vinícola neix sota el paraigües d’aquesta iniciativa. Darrera aquest nom, que ens declara emfàticament l’adveniment de quelcom rellevant i que proclama -en una clara manifestació d’optmisme juvenil-, que tal esdeveniment tindrà un desenllaç concret: exitós, ni més ni menys, hi ha la Mariona i l’Albert, una jove parella de 24 i 26 anys, respectivament.

13091954_1132106023477450_1557072907907956715_nLa seva primera vinificació va tenir lloc l’any 2011. Sí, heu llegit bé, en aquell any primerenc ambdós tenien 19 i 21 anys i van engegar aquesta empresa d’elaboració i comercialització de vins, amb les coses força clares respecte de quin raïms utilitzarien, de com els elaborarien, de quins productes posarien al mercat, amb una estratègia comercial ben dissenyada, etc… Tot plegat, una clarivident visió, per bé que no pionera del tot, del que ha de ser l’enologia a la Conca de Barberà, i tot això en una joventut incipient.

Resulta que a l’edat que un hom es dedica bàsicament a comptar els pardals que li ronden pel cap o vaga per la vida sense altra esma que la d’escampar aus parrupadisses, aquests dos marrecs dissenyen un projecte de viticultura, vinificació i comercialització agosarat, valent, i que denota una intuïció remarcable sobre el comportament del mercat, i tot això a més a més amb dosis notables de carisma i bonhomia.

13082572_10153643622973366_6238196064947890315_nLa seva irrupció es va produir l’any 2012 amb un trepat de la verema 2011, que batejaren “El mentider”, i que proclamava amb una etiqueta cridanera i un punt insolent que allò era i no era un trepat… Resulta que el vi tenia color, grau alcohòlic i tot de virtuts no pròpies, segons el tòpic, de la varietat conquenca. I era cert, malgrat que l’anyada 2011 s’avenia fàcilment a tal succés i que en les veremes successives el trepat no s’ha prestat massa més a mentir. Tot i això podem donar per bo el nom, “El Mentider” sempre és un vi amb un extracte, una concentració i una profunditat remarcables per ser un trepat.

Si el primer vi és mentider, “La Cuca de Llum”, el seu segon vi, és veraç absolutament: pàlid de color, prim però elegant, lliscant i de textura agradosa i amb aquell perfum indefinit però intens, entre fruitós, floral i vegetal, tan propi de la nostra varietat, en aquest cas sobre un fons de cuir que el personalitza.
El celler elabora a més a més un rosat, també de trepat, d’intensitat colorant a l’ús, una parellada i un negre de tall més clàssic i varietats més universals. La Mariona i l’Albert abandonen enguany el viver i continuen la singladura fora del primer niu, en un celler propi, on podran continuar la seva clarivident tasca de recerca i coneixement del trepat i la viticultura de la comarca, bon viatge!

____________________________________________________

Fotografia de portada: El Magatzem del Vermut