El Visions arriba a la seva desena edició reivindicant el dret a viure dignament

El Visions celebra enguany els 10 anys de vida amb un canvi de format. El cicle de debats organitzat pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i La Conca 5.1 es reformula i es converteix enguany en una única jornada de matí i tarda en què el pensament contemporani i el debat en continuaran

sent els protagonistes. El Visions 2023 se celebrarà el pròxim dissabte 6 de maig al Museu de la Vida Rural i, en aquesta edició, el fil conductor dels debats i ponències versaran sobre el dret a viure i no només a existir partint de la cèlebre frase «Volem pa, però també roses!» amb què la llegendària activista americana Rose Schneiderman reivindicava el dret dels treballadors a alguna cosa més elevada que la vida de subsistència.

En el context de la recent inaugurada exposició temporal Tros de dona, en el cartell de Visions 2023 hi tenen molt de pes diferents veus de dones que fa temps que aixequen la veu entorn de la perspectiva de gènere. En aquests sentit, la primera ponència (11 h) anirà a càrrec de la psicòloga Alba Alfageme reflexionant sobre conciliació familiar, les cures i el feminisme.

A continuació, a les 12.30 h, la comunicadora Ariadna Martínez moderarà la conversa entre la periodista i investigadora Marta Peirano i el filòsof i periodista cultural Eudald Espluga. Peirano i Espluga contraposaran visions sobre la fatiga, la tecnologia o el poder.

Durant el Visions 2023, el dinar esdevindrà un acte central i comunitari. Ja des de primera hora del matí, la jornada comptarà amb la participació de diferents àvies de l’Espluga de Francolí que, a foc lent, cuinaran un àpat tradicional amb i per a tots els participants. Amb la idea d’esdevenir un espai on continuar conversant, però a la vegada una ocasió per compartir amb elles tots els seus sabers fonamentals, la cuina esdevindrà allò que sempre ha estat, un espai de trobada on compartir.

Després de dinar, la jornada continuarà amb una entrevista de la periodista Alba Cartanyà a Pilar Codony, veterinària de camp, escriptora i autora de la premiada Distòcia. Codony aportarà la seva experiència sobre com combina la maternitat i el treball en el món rural.

A les 17 h, la periodista i escriptora Empar Puerto moderà un debat en què s’abordarà la situació cultural a Catalunya i al País Valencià. L’actriu i escriptora Estel Solé, l’il·lustrador especialitzat en premsa, editorial i còmic de no-ficció Oriol Malet i la periodista i escriptora Emma Zafón parlaran, des de diferents punts de vista i sectors, sobre l’estat de la cultura i el seu paper en les nostres vides.

El Visions 2023 finalitzarà amb Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell, que gravaran a partir de les 19 h, en directe i amb la participació de públic, un dels capítols del pòdcast Gent de merda de Radio Primavera Sound.

Per assistir al Visions, cal inscriure-s’hi de forma prèvia adquirint una entrada aquí: https://museuvidarural.cat/producte/entrades-visions-2023/ Enguany hi ha dues modalitats d’entrada: una de 10 € que inclou l’accés a tots els actes i al dinar i una altra a 3 € que no inclou el dinar.

Dossier de premsa aquí

_____________________________

Amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.