
El vi és connexió, afirmava l’Albert Virgili durant el primer programa de Glops. Vaig pensar: oi tant! Estic convençut que el vi estableix multituds de lligams estrets. A banda de les connexions humanes que es poden establir conversant i bevent una copa de vi, també ens pot connectar amb una varietat de raïm, amb un tipus de sòl, amb un paisatge, amb un celler, amb una història, amb una manera de fer, amb un menjar, amb uns colors, amb uns aromes, amb uns gusts, amb unes sensacions,…
Un mar de connexions que ofereix la terra i que tan necessita de programes divulgatius com el programa Glops per donar-se a conèixer. Glops es va estrenar el passat 17 de setembre de 2016. El Carles Xuriguera i el Rafael Faixedes, directors i presentadors del programa, mostren la riquesa vitivinícola del país amb senzillesa i naturalitat.
Dos actors amb sentit de l’humor que parlen del vi amb respecte i coneixement. És que el Xuriguera i el Faixedes comparteixen, a més de la professió d’actor, la passió pel vi i la gastronomia catalana. Ja fa més de quatre anys que ambdós van impulsar el celler-restaurant “Mams” a Arbúcies. Aquest celler-restaurant ofereix un ventall de vins catalans de totes les denominacions d’origen catalanes. A més, té el gran detall divulgatiu d’oferir el vi el mateix preu de venda del celler. Friso per anar-hi i tastar les seves tapes de cuina catalana.
Una altra connexió del Xuriguera i el Faixedes amb el món del vi és que els dos són empresaris vinícoles que elaboren vi entre l’Empordà i el Pla de Bages. Són persones que coneixen i estimen el territori, que s’embruten els pantalons de terra davant la càmera quan convé, que s’han passat un any gravant i recorrent diferents comarques i denominacions d’origen catalanes per acostar a tothom el món del vi.
El programa copsa paisatges de gran bellesa paisatgística, històries humanes lligades a la vinya i el vi, moments distesos tot fent un tast, converses amenes i senzilles al voltant del vi, tota una bonica invitació per endinsar-se en aquest món.
És molt important que la TV catalana doni a conèixer els nostres productes, doncs un dels factors febles del sector és el poc coneixement que els propis catalans tenen sobre el vi del país. Si bé és cert que durant aquests darrers anys aquesta tendència està canviant poc a poc, és obvi que si els mitjans de comunicació amb més audiència fan més visible la riquesa vitivinícola més aviat es coneixerà, tindrem més prescriptors de vi català i més aviat es posicionarà en el lloc que li correspon.
http://www.elsingular.cat/vadevi/notices/2016/09/el_vi_es_connexio_8087.php
________________________________
Fotografia de portada: GlopsTV3