El servei del vi

Nova edició del “Diari d’un sommelier” amb Xavier Ayala. En aquesta primera edició del 2016 fem una valoració del cicle “Vi per vida 2015” i preguntem sobre les activitats que tenen preparades per al 2016.

Però el tema principal de la conversa és el “servei del vi”. Que entenem quan parlem d’aquest concepte? Ayala ens explica fil per randa en què consisteix i com s’ha de fer per fer-ho correctament.

Tot seguit, repassem diversos aspectes del servei del vi, com són les temperatures de servei del vi, quines han de ser en cada tipus de vi i espumosos. També parlem de les copes, quines hem d’utilitzar? N’hem d’utilitzar diverses depenent del vi?

A més, ens fixem amb una de les modes del món del vi, com és la decantació. Ayala analitza i ens explica quan és convenient fer-ho i en quins tipus de vins. Acabem preguntant si aquestes són les feines d’un sommelier i d’aquí surt el que serà el proper tema d’una nova edició de la secció, al març, la feina del sommelier.