El Museu de la Vida Rural presenta una trentena d’activitats d’estiu amb la cultura, la sostenibilitat i el territori com a protagonistes

El programa inclou activitats educatives i familiars, la nova edició del Festival de Poesia RUSC, exposicions i experiències combinades amb altres agents del territori per a públic reduït.

La desescalada arran de la Covid-19 ha permès que el Museu de la Vida Rural reprengui les seves activitats i encara l’estiu amb una trentena de propostes diverses que es vertebren a través de l’educació, la cultura, la sostenibilitat i la recuperació de la memòria. Es tracta dels quatre pilars fonamentals sobre els quals se sustenten totes les iniciatives amb l’objectiu de fer de la cultura un motor de transformació social.

Actualment el Museu presenta dues exposicions de producció pròpia: “Jugar amb foc”, creada juntament amb la Fundació Pau Costa i que es va inaugurar al febrer, i “El meu tatuatge és la Terra” de Josep Guinovart inaugurada aquest juliol. Les dues han servit com a eix per crear tallers, visites dinamitzades i presentacions que aprofundeixen en les seves temàtiques i en la connexió amb l’entorn.

La 8ª edició del RUSC,  Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí és una altra de les cites imprescindibles d’aquest estiu i compta amb més activitats. Al recital, acte principal de RUSC, s’hi sumen altres activitats que van des de presentacions de llibres fins a espectacles infantils i un workshop de mems i poesia per a joves.

El Museu de la Vida Rural també presenta tres propostes singulars amb altres agents del territori: “cultura ecològica”, activitat on es posa al centre els valors que ens configuren com a societat, entenent que la sostenibilitat passa per un canvi cultural; “Elogi a la lentitud”, proposta que passa per reflexionar sobre el tràfec que portem en la nostra quotidianitat i on aprendrem a assaborir els petits instants de la vida; “Esperit de vi” que centra l’experiència en el món vitivinícola com a esperit de la Conca de Barberà. Al voltant d’això s’han configurat diverses activitats familiars que estaran disponibles fins a finals d’agost i que en els propers dies es podran consultar de manera detallada al web del Museu: http://museuvidarural.cat/

Totes les activitats disposen d’aforament de seguretat i se segueixen tots els protocols establerts per les autoritats sanitàries. Per aquest motiu, malgrat hi ha activitats que són d’entrada lliure, es imprescindible fer reserva prèvia per a participar en totes elles.