Trepat de Solivella

etiqueta trepat freixenet

Comencem aquest 2015 amb el reconeixement del microclima que té Solivella que resulta ser idoni per la varietat de raïm conegut com a Trepat, varietat autòctona de la Conca de Barberà, que aquest any té un altre bon motiu per convèncer sobre la seva particularitat i gran qualitat.

Al marge d’alguns perjudicis, com per exemple la contrarietat ideològica que senten molt catalans respecte el brindis televisiu que ven la marca Freixenet durant aquestes festes, cal mirar endavant i reconèixer la qualitat d’un producte vingui d’on vingui. Per això, vull destacar que aquest darrer any 2014 el jurat de The Champagne & Sparkling Wine World Championships ha premiat amb tres guardons el cava Cuvée de Prestige Trepat de Freixenet elaborat amb raïms de la varietat Trepat del terme de Solivella, el més important la medalla d’or Word Champion Greatest Value Spakling Wine, com el millor producte del món en el seu gènere, és a dir, el millor escumós rosat del món d’aquest passat 2014.

contraetiqueta trepat freixenetCap dels articles relacionats que he llegit s’esmenta el terme de Solivella, però en canvi si ho fa la contraetiqueta d’aquest Cuvée de Prestige Trepat 2013, que diu literalment el següent: << Aquest “Millésimé” 2013 pertany a una partida de 20.500 ampolles. Es tracta d’un cava monovarietal de trepat, raïm negre procedent de Solivella, on el microclima és idoni per aquesta varietat. Tot hi haver respectat el seu color rosat natural, s’ha aconseguit una gran pal·lidesa i finor, el que el fa ideal per gaudir-lo com aperitiu.>>

El Trepat de Freixenet va ser el primer cava amb la varietat Trepat i el va crear l’enòleg Josep Buján en el 1998, director de l’equip d’Enologia de Freixenet, escollit enòleg de l’any el 2010, amb més de quaranta anys de trajectòria professional ha creat una amplia gama de caves el que li ha permès seleccionar les millor parcel·les per elaborar els Cuvées de Prestige per obtenir caves singulars i grans vins d’autor.

Per la xarxa es defineix aquest cava com a molt equilibrat, fresc, afruitat, lleuger, que destaca per la seva elegància en els aromes i una exquisida presència en boca. El seu preu aproximat en tendes ronda els 11,5’€, però la pega principal és que dos mesos després de sortir al mercat s’esgota.

[Josep Saperes]