Creacions gastronòmiques de casa nostra

marimon_hAlbert Marimon, el xef del restaurant La Cava de Tàrrega ha estat guardonat amb el premi del Cuiner de l’Any. Es va presentar el premi durant el inici de la celebració de la tercera edició del Fòrum Gastronòmic, celebrat aquests darrers dies en el Palau de Fires i Congressos de Girona, que és una fira on hi assisteixen una part important dels professionals d’aquest sector.

La Cava amb Albert Marimon al capdavant és un restaurant que ha sabut combinar amb èxit la creativitat gastronòmica, els preus populars i la cuina de proximitat. Simbiosi que queda demostrada amb el ventall de plats i tapes fets amb productes de temporada que els hi proporcionen diferents proveïdors de la zona, elaborats amb innates dosis de creativitat del xef que han aconseguit uns resultats gastronòmics tan interessants com brillants a uns preus assequibles per a tothom.

Els qui coneixen a l’Albert parlen d’ell com una persona humil que prioritza la capacitat de treball en equip, que estima la seva feina i transmet entusiasme amb el que fa, d’aquesta manera aconsegueix compartir amb èxit un projecte cooperatiu tant amb els seus companys de cuina com amb els seus socis col•laboradors de la cocteleria L’Arravaló Crew de Blancafort i el Xiringuito.Aigua del barri d’Horta-Guinardó de Barcelona.

Fruit d’aquesta col•laboració, juntament amb la creativitat, l’ús de productes de qualitat i de proximitat es permet oferir un producte final d’excel•lent qualitat a uns preus més ajustats. Un altre dels mèrits d’aquest equip ha estat fer-se un nom dins la gastronomia creativa en una zona del país que no es caracteritza precisament per això, sinó més aviat per una cuina tradicional i casolana.

Tàrrega no és una ciutat que tingui una gran activitat nocturna entre setmana, i més a l’hivern, excepte en el restaurant de La Cava, on des de fa temps és difícil reservar una taula per a menjar-hi. El mateix passa de manera proporcional a Blancafort, on es troba L’Arravaló Crew que regenta el carismàtic Pere, una població de 400 habitants enmig de la Conca de Barberà, però que en el dia d’avui rep clients d’arreu.

D’aquesta manera la Conca de Barberà gaudeix dels sofisticats combinats de gintònics de l’Arravaló alhora que s’hi poden degustar algunes de les creacions gastronòmiques de l’Albert Marimon de la Cava. El cert és que aquest equip humà ha sabut tractar amb una gran sensibilitat molts d’aquells detalls que fan un restaurant sigui atractiu per tothom, i en especial, el tracte humà que des de fa temps ha sabut fidelitzar els clients.

[Josep Saperes]