El Foradot

Avui canviarem la línia habitual i no faré una ressenya d’un llibre, sinó d’una revista. Una publicació que va començar fa setze anys i que en l’any corrent em tingut un canvi de coordinació. Diumenge dia 10 va tenir lloc la presentació d’aquesta nova etapa i ser custodiada per l’actual coordinador, Eduard Contijoch, l’alcalde de la Vila i el responsable del Museu Comarcal. Si hi vau poder assistir ja sabreu de quina revista parlo, sinó ja us ho dic ara: El Foradot.

El Foradot va començar l’any 2000 amb la capdavantera de Josep M. Contijoch. Però com bé van explicar, la salut i l’entusiasme al final passen factura i si vols que la revista segueixi al peu del canó has de passar el relleu. Aquest ha sigut el motiu principal pel qual ha passat d’oncle a nebot.

13612305_533540746831727_5317092158157337316_nLa revista és una publicació bimestral que vol ser un referent del “montblanquinisme”. La resta de la Conca potser ens titllaran d’egocèntrics però segur que ja n’és sabut que els de Montblanc ens agrada lluir de poble. Per aquest fet, i perquè ens agrada descobrir cada cop més la resta de la comarca, han aparegut revistes durant bona part del segle passat que no només es centraven en la capital, sinó en tota la resta de la comarca. Avui en dia, hi ha més d’una publicació periòdica com per exemple l’Aplec de Treballs o La Segarra.

El Foradot no vol ser només una revista costumbrista, com ve diu l’Eduard, vol fer de la revista un lloc per fer sentir la veu de tothom qui vulgui amb especial èmfasi al joves. Aquest públic no és fàcil de convèncer i més quan la revista segueix editant-se en paper, però s’ha fet un pas important, portar el debat a les xarxes socials i també la disponibilitat del lector a consultar via web els números anteriors. Totes aquestes accions fan que t’acostis a un públic més ampli i la recerca de temes interessants per diferents segments de població possiblement faran que acabi esdevenint “Espitllera”, tothom se’n recorda d’aquesta publicació i potser hauriem de veure el perquè de l’èxit que va tenir en la seva època.

Jo, des de la Conca 5.1, només puc oferir la meva mà com a ressenyista aficionat a col·laborar amb la revista, intentant buscar temes foranis o locals que potser poden interessar als conquencs i montblanquins.

Per acabar, desitjar molts èxits a la nostrada publicació El Foradot, sempre veint-la com un espai on poder escoltar i llegir una altra vessant d’un mateix.

_______________________________

Nca Títol: El Foradot
Autors: Coordinació: Eduard Contijoch i Miquel / Articles: Diferents col·laboradors
Edició: Imatge-9
Impressió: Arts Gràfiques Requesens
Preu: 3€
Enllaç biblioteca pública: http://goo.gl/q3VF6B
Enllaç web de la revista: http://www.elforadot.cat/
Facebook revista: https://www.facebook.com/elforadot/