Educar en els incendis forestals del futur

No sabem com seran els incendis forestals del futur. El que sí que sabem és que les pròximes generacions els hauran d’afrontar. Sensibilitzar-les, educar-les per entendre la situació en la qual ens trobem a causa del canvi climàtic i donar-los-hi eines és clau per reduir el risc de les seves conseqüències.

Exposicions com ara “Jugar amb foc”, acompanyada d’una proposta educativa del Museu de la Vida Rural que inclou les arts i la cultura com a elements de transformació social, o MeFiTu, el programa de sensibilització ambiental de la Fundació Pau Costa (coproductora de “Jugar amb foc”) són algunes de les propostes que donen eines a professorat i alumnat per preparar-se pel futur.

Entrevistem a Helena Ballart, responsable d’Educació i Sensibilització de la Fundació Pau Costa per conèixer el projecte MeFiTu.

Aquest microdocumental ha estat produït en el marc de l’exposició “Jugar amb foc” que fins al 24 de juny de 2021 podeu visitar al Museu de la Vida Rural i que és el punt de partida per a la reflexió al voltant de la nostra relació amb el foc, amb els boscos i amb la natura. Aquesta peça audiovisual forma part d’una sèrie en la qual diferents persones ens expliquen iniciatives i esdeveniments vinculats a la temàtica de l’exposició i que ens ajuden a entendre la nostra relació amb el foc i el món rural, evidenciant que la sostenibilitat passa per fer un canvi cultural.