DO Catalunya: any nou, nous projectes

Enguany, la Denominació d’Origen Catalunya fa bona la dita per partida doble. O triple. Anem a pams.

DUd2xD3X4AAZIRyLa primera novetat és el seu distintiu de qualitat que, tot i mantenir la línia cromàtica de la denominació, ara lluirà unes línies més fines i uns colors més actuals. Dissenyat per l’estudi barceloní Xavier Bas Disseny, el nou distintiu — que serà visible a les ampolles a partir d’aquest mes de febrer— pretén posar en valor l’esforç en disseny i packaging dels 226 cellers registrats sota la seva empara.

La DO Catalunya ha començat l’any renovant també la seva imatge digital. La web canvia de domini i passa a ser (docat.cat) per tal que resulti més fàcil de recordar. Una renaixença que té la voluntat d’apropar-se a tot tipus d’usuari que vulgui gaudir del món del vi català sense por. D’aquí els consells per a wine lovers que inclou; el seu llenguatge planer, senzill i entenedor; i el protagonisme de la imatge, fotografies i vídeos que, de ben segur, atreuran al consumidor i afavorirant la navegació.

“Volem intentar arribar a segments de consum que creiem oblidats pel món del vi”, manifesten des del Consell Regulador, en referència al públic per sota dels 35-40 anys. “Parlem del preu i de la distància que els hi suposa que el cambrer els hi pregunti què els hi ha semblat un vi. Hem intentat traspassar aquesta barrera i donar protagonisme als continguts del gaudi del vi com les 10 preguntes més freqüents que ens fa el consumidor final als tastos”.

Captura de pantalla 2018-01-28 a les 18.36.47En aquesta direcció, demà a les 19 h presentarà una nova secció creada conjuntament amb La Conca 5.1 al local de Amovino de Barcelona. Es dirà ‘Com fer-ho?’ i consitirà en una sèrie de càpsules de vídeo on la sommelier i fotògrafa Clara Isamat mirarà de resoldre alguns dels dubtes més comuns sobre el món del vi. “Podran semblar obvis pels entesos, però no ho són pel gruix del consumidor”. Ja s’ha estrenat el tràiler del projecte. El podeu veure aquí: https://www.youtube.com/watch?v=Z3-cZLiLWYg

I com que no hi ha dues sense tres, enguany també arrenquen un altre camí nou. I diferent. “Encetem una tercera pota desconeguda per a nosaltres: el cinema. Els ‘Vinòmics’, els 14 relats gràfics amb gust de bon vi distribuïts en digital que ens han donat tantes satisfaccions, —un 150% d’increment de les visites setmanals a la web per publicació— recorreran festivals de cinema i curtmetratge dins i fora del país amb el curt basat en Bohèmia, el Vinòmic homònim de David Morancho, dirigit per l’Anna Petrus”, expliquen.

vinomics_llibre_CarmeGasullI no només això. Perquè el món digital està molt bé però el paper… és el paper. Així doncs, “a mitjans o finals de març, per la campanya de Sant Jordi, ‘Vinòmics’ sortirà al mercat en forma de llibre gràcies a Norma Editorial. Un recull de tots els relats coordinats pel Raúl Deamo, on a més es podran trobar alguns materials inèdits”, avancen.

No hi ha dubte. La Denominació d’Origen Catalunya celebra els seus dinou anys de vida amb empenta. Com ha de ser. Els vins que es comercialitzen sota aquest paraigües representen el 60% de la producció de vi tranquil que s’elabora a casa nostra i, partint de les dades de venda de distintius de control (61,57 milions d’unitats venudes) de 2016, mantindrà un creixement contingut. Tindrem xifres actualitzades quan es produeixi el tancament definitiu de la memòria de 2017, entrada la primavera.