Crims i criminals

El 15 de setembre de 1993, un home va aparèixer penjat a la seva habitació en una residència del Camp de Tarragona. El cas queda sense resoldre fins que la Mimí, vint anys més tard i en la seva primera feina, descobreix un document que li crida l’atenció i l’empeny a investigar pel seu compte.

Cadenes-subtils-PortadaAl mateix temps, fa una gran amistat amb la Maria, la resident més trempada de la residència, que ha tingut una vida singular mai explicada a ningú. La Maria la convida a escriure la seva vida en forma de memòries, les quals anirà desgranant, però la Mimí no sap que acabarà quedant atrapada sense adonar-se’n.

“Devia semblar una bestioleta quan vaig arribar a l’internat de Tarragona. I no pas per l’aspecte físic, sinó perquè el meu comportament tan esquerp devia tenir alarmades les monges i potser, no tant, les noies que només em miraven de reüll, com preguntant-se d’on havia sortit. Així em sentia jo i d’on havia sortit, desitjava amb tota les forces que no ho descobrís mai ningú. De fet, encara que no en fos conscient, no n’havia pas sortit, perquè la meva ànima hi continuava encadenada.
A vegades pensava que la meva única sort en aquell moment era estar tancada allí dins, sense poder sortir. Allí m’hi sentia força segura: monges, nenes, noies… i dic força perquè no m’hi sentia del tot.
Cada dos dies passava una inquietud quan veia el mossèn aparèixer pel col·legi. Ell a mi, com a les meves companyes, no em deia res, però jo només de saber que havia de venir ja tenia carrisqueig de dents i calfreds a l’esquena. Coneixia com les gastaven els homes amb sotana.”

Aquesta novel·la tracta de joves, de vells, dels seus mons i dels pocs punts que aparentment els uneixen. Amb el rerefons del crim, explica dues històries: una actual i l’altra que arrenca de la Guerra Civil. A partir de cert moment, totes dues històries s’enllacen i ja no poden subsistir una sense l’altra.

Crims i criminals, dones que amaguen secrets inconfessables, noies sense complexos que amunteguen secrets, pares i mares de família de qui ningú no malpensaria mai… Són alguns dels personatges de Les cadenes subtils, el darrer llibre de l’escriptora vimbodinenca Teresa Duch.

La història transcorre a Tarragona, Barcelona, Baltasana, Montblanc i la Conca de Barberà.

________________________________________

FITXA BIBLIOGRÀFICA

Títol: Les cadenes subtils
Autor: Teresa Duch
Editor/Impressor: Terra Ignota Ediciones
Any publicació: 2016
Preu: 16€
Catàleg Biblioteques Públiques de Catalunya: http://goo.gl/XHcPqR

Facebook editorial
Twitter editorial

Booktrailer