
Parlem amb Ramon Francàs, periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i postgrau en periodisme local i comarcal per la mateixa universitat. Escriu des de fa més de vint anys a La Vanguardia sobre vi i enoturisme. Director adjunt del Diari de Vilanova. Autor d’un dels blocs de referència del món del vi a casa nostra. Col•labora amb revistes del món del vi com ara a Planeta Vino (Proensa, Selectus Wine i Vinos y Restaurantes.
Parlem de periodisme del vi, de la situació actual d’aquest àmbit del periodisme. Parlem del món digital. Repassem els mitjans vitivinícoles del món. Parlem de la Guia de Vins de Catalunya, dels Premis Vinaris, de la projecció exterior d’aquestes eines, de la necessitat d’internacionalització del vi català i de la situació anòmala de moltes DO de casa nostra, desconegudes per molts encara. Francàs denuncia la poca coherència i coordinació entre cellers i entre DO i la manca d’una marca comuna pel vi català. També analitza el paper de la nova Taula d’Enoturisme de Catalunya i reclama que tots ens creiem d’una vegada el potencial que tenim.