Concerts, monòlegs, gastronomia i vins de La Conca de Barberà: protagonistes de La Nit 5.1 els dies 19 i 20 de juliol a Barberà de la Conca

Eclecticisme d’estils musicals liderat per dones: des de Maria del Mar Bonet a La Ludwig Band, passant per Les Testarudes i Magalí Datzira, entre d’altres.

L’humor torna a ser protagonista del Festival d’estiu de Barberà de la Conca amb monologuistes com Godai Garcia, Oye Sherman o Manel Vidal.

La Nit 5.1 comptarà amb la gastronomia del Restaurant Ferran Cerro i els vins de la DO Conca de Barberà.

Les entrades i abonaments ja estan a la venda, amb preus especials per a la gent de Barberà de la Conca.

La Conca 5.1 ha presentat aquest matí la novena edició del Festival La Nit 5.1, que es celebrarà el 19 i 20 de juliol al Castell templer de Barberà de la Conca. Una proposta cultural i enogastronòmica de referència al Camp de Tarragona que combina música, monòlegs, gastronomia i vins en un indret únic.

Leandre Romeu Serra, coordinador de La Conca 5.1, ha destacat la consolidació dels dos dies de Festival i l’aposta per estrènyer vincles amb Barberà de la Conca i amb els vins de la comarca. I és que, aquest any, com a novetat, s’ofereixen entrades a preus especials pels barbarencs i barbarenques i la DO Conca de Barberà és converteix en la patrocinadora de l’Espai Gastronòmic de La Nit. 5.1.

Marc Rovira, alcalde de Barberà de la Conca ha destacat que La Nit 5.1 “ens posiciona com a destí cultural del Camp de Tarragona i genera valor al territori. Des de l’Ajuntament, seguirem apostant perquè segueixi sent un referent.”

El cartell cultural de l’edició 2024 compta amb 16 artistes; 8 musicals i 8 monologuistes, configurant així dos dels tres grans espais del Festival: l’Espai Concerts i l’Espai de monòlegs ATOMS. L’organització manté l’aposta decidida per la música en català feta per dones  i incorpora al cartell l’actuació d’humoristes reconeguts en llengua catalana.

Eclecticisme d’estils: des de Maria del Mar Bonet a La Ludwing Band, passant per Les Testarudes i Magalí Datzira

La diversitat de propostes musicals segueix marcant tendència i l’organització ha apostat per dos caps de cartell de primer ordre: Maria del Mar Bonet i la Ludwig Band, però també per artistes emergents com Magalí Datzira, Les Testadures, La Cosina o La Maria i per l’actuació de diverses dj del territori que obriran les nits i amenitzaran els canvis d’escenaris entre actuacions, PD Merx&Dancing i DJ Lupe. L’organització segueix apostant per programar música en català, de qualitat, feta o liderada per dones i que costa molt que actuï a la Conca de Barberà o a les comarques veïnes.

Leandre Romeu, organitzador de La Nit 5.1, ha posat de relleu que “en 9 anys, no hem repetit mai cap grup de música” i ha compartit la voluntat que el festival sigui “una plataforma per a projectes emergents i consolidats en llengua catalana.”

L’humor torna a ser protagonista de La Nit 5.1 amb monologuistes com Goday Garcia, Oye Sherman o Manel Vidal

Els monòlegs són una proposta diferencial i inèdita a d’altres festivals territori. Aquest any, La Nit 5.1 aglutinarà el millor stand-up en català, amb actuacions dels principals monologuistes del país com Goday Garcia, Oye Sherman o Manel Vidal gràcies a l’aposta de l’organització per un gènere que veiem “en Festivals de Barcelona, però no als de casa”. També actuaran humoristes consolidats i nous talents com Maria Lyona, Indicatiu, Ana López,  Termi i Joel Díaz.

Com a novetat, l’Espai de monòlegs està patrocinat per empresa d’enginyeria ATOMS. El seu fundador, Xavi Ferré, té clar que “volíem patrocinar amb humor i donar suport a una iniciativa que apropa a artistes que normalment només veus si vas a la ciutat. La Conca 5.1 d’enguany té un cartell que a les nostres terres és difícil de veure.”

Una nit amb amb vins La Conca de Barberà i degustacions de Ferran Cerro

La programació de La Nit 5.1, tant a nivell artístic com enogastronòmic, és sempre garantia de qualitat. En aquesta edició, destaquen els platets, tapes i postres que elaborarà  el Restaurant Ferran Cerro de Reus. Restaurant Revelació 2021 per la Guia Gourmand i guardonat amb diversos premis com un Sol Repsol i una menció Michelin.

Les propostes gastronòmiques de Ferran Cerro es podran maridar amb vins dels principals cellers de la DO Conca de Barberà. I és que si el vi sempre ha estat essencial al Festival, aquest any es consolida el vincle històric amb el patrocini de l’Espai Gastronòmic per part de la DO Conca de Barberà: “Som gent de vi i aquest any, formalitzem l’estreta relació de la Nit 5.1 amb els vins de la comarca. No hi ha cap més festival d’aquest estil amb el vi com a patrocinador oficial”. Així doncs, el divendres 19 de juliol es podran degustar vins del Celler Vilalta Pere, Caves Portell, Celler Pla de la Masó, Mas de la Sabatera, Cara Nord i Cellers Domenys. I el dissabte serà torn pels vins del celler Rendé Masdéu, Mas Foraster, Carles Andreu, Gabor Celler, VidBertus i Carlania: el celler convidat de l’edició d’enguany.

També hi haurà l’opció de consumir altres begudes sense alcohol, refrescos i aigua a La Barra 5.1 que muntarà la organització.

Ricard Sebastià, president de la DO Conca de Barberà, ha posat de relleu el vincle entre vi i cultura i ha destacat “el gran interès que hi ha hagut entre els celler de la DO per participar. Estem segurs que serà un esdeveniment encara més potent que anys anteriors, tant pels artistes programats com per l’Espai DO Conca de Barberà.”

Toni Sotorra, coordinador de l’Espai Gastronòmic DO Conca de Barberà ha afegit que “fem un salt qualitatiu en la restauració, amb la participació del Restaurant Ferran Cerro, fet que també ens obre portes a atraure nous públics del Camp de Tarragona.”

Anuar Núñez: l’artista gràfic de la Nit 5.1 2024. L’Associació reafirma l’aposta pel talent del territori

El Festival sempre posa de relleu el talent artístic de la comarca i de la província. Aquest 2024 l’encàrrec de dissenyar el cartell ha  recaigut en el jove il·lustrador barbarenc Anuar Nuñez, qui ha presentat una proposta creativa “fresca, minimalista i que respira eclecticitat”, en la que podem observar “una paleta de colors  i tonalitats que reflecteix el capvespre durant La Nit 5.1.”

Entrades ja a la venda amb descomptes especials pels Barberencs i Barbarenques

L’abonament general té un preu de 32 € i l’entrada d’un dia de 18 €. Ambdós ja estan a la venda a la web de La Conca 5.1 i  a la web de la tiquetera cooperativa de Catalunya, Ticketic: https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-nit-5-1-2024

Els barbarencs i barbarenques poden aconseguir les seves entrades nominatives amb descompte (abonament: 27€ i entrada d’un dia: 15 €) presencialment a l’Ajuntament de la població, fins al divendres 19 de juliol a les 13 h o fins a esgotar existències.

Sobre La Nit 5.1

La Nit 5.1 és un esdeveniment organitzat per l’Associació La Conca 5.1 en conveni amb l’Ajuntament de Barberà de la Conca. Compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’ICEC i amb la col·laboració de la DO Conca de Barberà, l’empresa ATOMS i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

____


https://www.diaridetarragona.com/camp/la-ludwing-band-i-maria-del-mar-bonet-caps-de-cartell-de-la-nit-51-AK19573704

https://www.novaconca.cat/noticia/221141/maria-del-mar-bonet-i-la-ludwing-band-a-la-nit-5.1-de-barbera-de-la-conca

https://tarragonadigital.com/cultura/arriba-nit-51-barbera-conca-moltes-novetats_1933268_102.html

https://alacarta.radiomontblanc.cat/news/id/radiomontblanc_news_3910