Comunicat oficial sobre La Nit 5.1 2020

Salvem La Nit 5.1 2020!

Davant la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, i atenent a les mesures de seguretat exigides per la legislació vigent, així com a la reducció d’aforament d’espais i l’increment del control d’accés, és impossible celebrar La Nit 5.1 que teníem planificada i que vam anunciar fa unes setmanes. En aquest sentit, portem dies treballant en diverses solucions i estudiant múltiples opcions i, si bé no podrem celebrar La Nit 5.1 de la forma en què ho hem fet sempre, des de l’Associació La Conca 5.1 hem decidit salvar l’esdeveniment amb un doble objectiu: ajudar el sector de la cultura en aquests moments crítics i no restar un acte cultural més a la programació del nostre territori. Ens sap molt de greu no poder dur a terme La Nit 51 2020 tal i com havia estat ideada i és possible que la decisió que hem pres no agradi a tothom. Tanmateix, creiem fermament que és la millor decisió que podem prendre davant l’única alternativa que teníem damunt de la taula, la d’anul·lar-ho tot.

Activisme cultural | Activisme territorial | Activisme cooperatiu i social

Com apuntem sobre aquestes línies, no volíem deixar la Conca de Barberà sense aquest acte cultural ja consolidat. No pot ser que la represa cultural només tingui lloc a Barcelona i en certes comarques costaneres. Creiem que és més necessari que mai que els territoris rurals mantinguin i apostin per les propostes culturals, musicals i d’activisme social.

De la mateixa manera, la cultura és un dels sectors més afectats per la crisi de la Covid-19 i al qual més costarà refer-se, tal com es va posar de manifest en el debat sobre Emergències Culturals que vam dur a terme el passat dia 5 de juny en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural. Per aquest motiu, des de l’Associació La Conca 5.1 volem aportar el nostre gra de sorra en la reivindicació i la dignificació d’aquest sector.

Per tot això hem decidit reformular La Nit 5.1 2020. Enguany, doncs, celebrarem una versió reduïda, en format concert, a l’espera de poder reprendre el format original en pròximes edicions. D’aquesta manera, el dissabte 18 de juliol de 2020 podrem gaudir del concert de la pianista i compositora Clara Peya, Premi Nacional de Cultura 2019 i premi al millor disc de l’any per Estòmac als premis Enderrock 2019. En aquesta ocasió estarà acompanyada pel baixista Vic Moliner i ens oferiran l’espectacle Índiga. També hi serà present Ginestà, el grup de pop i folk revelació d’aquest últim any a Catalunya, premi millor disc de cançó d’autor als últims Premis Enderrock 2020. La música del jove cantautor espluguí Joan Apalanke precedirà l’actuació dels dos grups esmentats.

Durant el concert també hi haurà una barra de servei de vins amb quatre cellers de Barberà de la Conca: Carlania Celler, Cooperativa de Barberà de la Conca, Pla de la Masó i Tarannà poètic i l’elaboradora Sara Pérez com a convidada especial. El restaurant El Cigró d’or del xef Oriol Llavina serà l’encarregat d’oferir degustacions de menjar. 

Per garantir la seguretat i la viabilitat de l’acte, només es podrà accedir al recinte a través de l’adquisició d’una entrada anticipada. Es trauran a la venda 200 entrades i aquestes tenen un preu de 12€. A més de poder gaudir dels tres concerts, l’entrada inclourà l’entrega d’una copa i una consumició de vi.

Les entrades es poden adquirir aquí: https://www.ticketic.org/entrades/la-nit-5-1/la-nit-5-1-dissabte-18-de-juliol-2020/

És el primer cop que des de l’Associació La Conca 5.1 utilitzem un sistema de venda d’entrades en un acte organitzat per nosaltres i, per fer-ho, hem decidit treballar amb la plataforma cooperativa i de l’economia social i solidària de venda d’entrades Ticketic. (https://www.ticketic.org/) a qui agraïm la predisposició, l’ajuda i el treball conjunt per a poder tirar endavant un projecte alternatiu en la gestió dels actes culturals.

L’obertura de portes serà a les 20:00 h i els concerts començaran a les 20:30 h. Serà imprescindible accedir al recinte amb mascareta i es garantiran les mesures de seguretat vigents en el moment de la celebració de l’esdeveniment.

Finalment volem agrair la comprensió i les facilitats mostrades per la cantant Maria Jacobs, la companyia de dansa Humanhood i les monologuistes Ana Polo i Oye Sherman, així com per tots els cellers, els restaurants, l’establiment Cal Xixonenc i la Cooperativa l’Aresta, que no podran ser amb nosaltres aquest any. Aprofitem, però, per anunciar que totes elles són les primeres artistes, cellers i restaurants confirmades per a l’edició 2021 de La Nit 5.1, que esperem celebrar amb normalitat.

No volem tancar aquest comunicat sense agrair l’ajuda i la predisposició oferta en tot moment per l’Ajuntament de Barberà de la Conca, amb qui ens uneix la voluntat conjunta de salvar aquest festival cultural. Així mateix, volem agrair a Sergi Estadella (Energy For You) el suport tècnic per a la realització de l’acte. Sense vosaltres no ho podríem fer. Gràcies!

A tots vosaltres us demanem que ens acompanyeu el pròxim 18 de juliol al Castell Templer de Barberà de la Conca.

Salvem la cultura, els productes de proximitat i La Nit 5.1 2020!