Neix Visions 5.1 Idees, debats i accions

logoconcavisions_blau_ideesOrganitzem els propers mesos una sèrie de debats entorn a la comarca i altres temes interès general. El projecte neix com a complement del documental Plantant una llavor. Del material generat per editar el documental l’associació hem creat quatre càpsules audiovisuals específiques amb material inèdit que reflexionen sobre temes específics que ens afecten.

Els quatre temes seleccionats són: 1) Senyalització dels enclavaments turístics i culturals 2) Vi de la Conca i vi català. Que podem fer per conèixer-lo més? L’oportunitat de les varietats autòctones, un exemple: el trepat. 3) Agricultura i administració pública. Com potenciem els circuits dels Productes locals de qualitat i de proximitat? 4) Present i futur de la comarca. Montblanc, capital de comarca?  Quin paper han de tenir la resta de pobles.

Cada jornada de debat consistirà en la projecció de la càpsula audiovisual que servirà d’introducció de la qüestió a debatre. A partir d’aquí es donarà la paraula els ponents convidats per cada ocasió. Persones que treballen al sector, professionals d’aquests àmbits, polítics comarcals o de fora que ens aportaran idees, coneixements i opinions per debatre més a fons el tema proposat i finalment un torn obert de paraules i opinions del públic assistent.

banner_4

El primer debat es realitzarà el divendres 30 de maig a les 19:30h al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. El tema a debatre serà la senyalització dels enclavaments turístics i culturals. Comptarà amb la presència de Joaquim Queralt, tècnic de l’Àrea de Turisme Montblanc; Florenci Romeu, gerent de Turisme L’Espluga; Josefina Díez, Responsable d’Ordenació i Senyalització de la Direcció General de Turisme de la Generalitat i Augusto Ramos, Soci Director de SismoTur (Consultoria en senyalització i informació turística).

El segon debat tindrà lloc el dissabte 14 de juny al Castell Templer de Barberà de la Conca a les 19:00h. El tema de debat serà Vi de la Conca i vi català, que podem fer donar-lo a conèixer? L’oportunitat de les varietats autòctones; un exemple, el trepat. Comptarà amb les ponències d’elaboradors de la comarca i de primeres espases del món del vi català. Els ponents seran: Carles Andreu, president de la DO Conca de Barberà; Julieta Foraster, del celler Mas Foraster, Manel Colmenero, responsable d’àrea emissora i de màrqueting de OCIOVITAL; Alicia Estrada, autora del blog Vinoturismo i de diverses publicacions sobre vi i enoturisme; Lluís Tolosa, sociòleg i autor de diverses publicacions sobre vi i enoturisme i Xavier Ayala, Sommelier i ex-president de l’Associació Catalana de Sommeliers.

El tercer debat serà el 4 de juliol al Museu Arxiu de Montblanc i l’últim el 7 d’agost al Local Cultural de Rocafort de Queralt. Més endavant anunciarem els ponents.

Els debats compten amb la col·laboració de Ràdio Montblanc que gravaran els debats i posteriorment seran emesos a la seva emissora. També compten amb la col·laboració de la Conca Diari pel que fa a la difusió i promoció. També comptem amb el suport del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Departamennt de Cultura de la Generalitat.

Més informació a: http://laconca51.wordpress.com/visions-5-1/

[LA CONCA 5.1]