Col·laboradors

Persones necessàries per tirar endavant La Conca 5.1. Amb els seus articles i aportacions contribueixen a generar debat i coneixement al voltant dels temes que tracta el Magazine i el projecte en el seu conjunt.

Alba Penella

Alba Penella

Fulleda 1993. Des de ben petita sempre he estat vinculada a la terra, formo part del celler Matallonga juntament amb la meva família. Sóc tècnica superior en vitivinicultura i actualment vaig rodant per tots els cellers i racons que puc amb la intenció d'apendre cada dia més sobre el mon del vi.

Albert Carreras

Albert Carreras

Montblanc, 1978. Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, museòleg i fotògraf, és Cap de col·leccions del Museu Vida Rural de la Fundació Carulla i editor del projecte cultural HAM. A nivell fotogràfic forma part del col•lectiu Ullcluc. Ha publicat en coautoria els llibres Cròniques rurals (2011), La força de la mà de lʼhome (2010) i Viatge a la Conca de Barberà 1 (2010). A nivell de representació del paisatge ha basculat entre tècniques i estils, siguin més clàssics, com el treball Lost in the calm (Islàndia, 2010), de figuració del paisatge urbà a The Quiet Boston Walks (EUA, 2012), amb mirades més al·legòriques a Insostenible (EUA, Hongria i Catalunya, 2013) o sobre la construcció i modificació del paisatge a Un Paisatge Bilateral (Conca de Barberà, 2015).

Albert Cortina

Albert Cortina

Advocat i urbanista. Director de l’Estudi DTUM consultora especialitzada en intel·ligència ambiental, hàbitat urbà, gestió del paisatge, mediació, concertació territorial i impacte de les tecnologies emergents. Professor i investigador en ètica aplicada a l’urbanisme i a l’ordenació del territori en el Departament de Geografia de la UAB i en la ETSAV-UPC. Autor del llibreNova cultura del territori i ètica del paisatge i coautor dels llibres: Manual de gestión del paisaje, Més enllà del vi: Conca de Barberà i ¿Humanos o Posthumanos? Singularidad tecnològica y mejoramiento humano.

Alicia Estrada

Alicia Estrada

Experta en enoturisme, Directora de marketing e Innovación en GEBTA, autora del blog Vinoturismo i de diverses publicacions sobre vi i enoturisme com la sèrie de llibres: Los 100 mejores vinos de España por menos de 10 euros.

Amina Hussein

Amina Hussein

Periodista i activista Kurda.

Ana Villagordo

Ana Villagordo

Sóc ambientòloga i actualment treballo com a freelance en projectes de comunicació i estratègia ambiental. En paral·lel sóc professora de disseny, ètica i sostenibilitat a les escoles de disseny Elisava i Centre Universitari de Disseny (BAU) i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). També realitzo tallers i conferències, i col·laboro amb mitjans com Sostenible.cat, Opcions.org i La Conca 5.1.

Anna Cabeza

Anna Cabeza

Periodista, curiosa. Barcelona, Montblanc, Terres de l'Ebre, Pirineus... enamorada de la terra!

Anna Casabona

Anna Casabona

Llicenciada en Enologia per la URV es va especialitzar en el mon de la sommelieria. Presidenta de l’Associació de Sommeliers de Tarragona. Responsable de la vinoteca El Rebost de Valls durant 20 anys. Actualment delegada comercial del Celler de Capçanes. També és professora al Curs de Sommelier de la URV.

Anna March

Anna March

L'Espluga de Francolí, 1989. Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per la Univeristat Pompeu Fabra i Postgrau en Gestió Cultural (IDEC - UPF). Monitora i directora d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil.
Actualment, responsable d'economia i finances del centre de recerca Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Violoncel·lista de l'Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al teu Instrument, membre de l'Agrupament Escolta l'Estornell de l'Espluga de Francolí i col·laboradora de l'Espluga FM Ràdio.

Anna Pérez Català

Anna Pérez Català

Ambientòloga especialitzada en canvi climàtic i desenvolupament internacional. Part de la família de Climate Tracker. Molt activa en entitats i moviments socials i ambientals,

Anna Toledano

Anna Toledano

Diplomada en Turisme i llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques. Del Penedès (des l'any 1987) i vinculada al món del vi des dels 21 anys. La seva experiència gira al voltant del món de l'Enoturisme i la Comunicació.
Guanyadora del Premi a la Millor Imatge sobre #vicatalà i cultura del vi 2018 al concurs #VIBlocDOCAT organitzat per la DO Catalunya.

Antoni Batista

Antoni Batista

Doctor en ciències de la comunicació, periodista, musicòleg i escriptor.
Ha estat professor de la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Professor del màster d'Estudis Històrics de la facultat d'Història de la Universitat de Barcelona, i del Postgrau de Direcció de Centres Educatius de la Universitat Rovira i Virgili.
Ha treballat en diversos mitjans, l'últim dels quals La Vanguardia (1989-2003). Es va especialitzar en periodisme en situacions de conflicte, molt singularment en els casos de Israel/Palestina, Irlanda i País Basc, temàtica sobre la qual ha escrit vuit llibres.

Assumpta Farran

Assumpta Farran

Llicenciada en Ciències Físiques. Directora de l'Institut Català d’Energia (ICAEN) entre 2016 i 2018. Col·labora en diversos màsters de la UPC, la Salle i l’Institut Químic de Sarrià (IQS) tant en matèria energètica com ambiental, També coordina el vector d’infraestructures energètiques dins del màster de Gestió Privada d’Infraestructures de la UPC.

Bàrbara Mesquida

Bàrbara Mesquida

Propietaria del celler Mesquida Mora a Porreres.

Carla Vall

Carla Vall

Advocada especialista en dret penal i assessora en polítiques públiques. És llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Postgrau en pràctica jurídica per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Col·legiada en exercici des de l’any 2013.

Carles Bertran

Carles Bertran

És llicenciat en Geografia i doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona. És director del Centre d’Informació de Treballadors Estrangers (CITE) i responsable de Migracions de CCOO de Catalunya. Actualment és president de l’Associació dels Amics del Castell de Barberà de la Conca i va ser coordinador de la Festa de Trepat de Barberà de la Conca des de l’any 2011 fins el 2013.

Carlos Aguila

Carlota Moragas Fernández

Carlota Moragas Fernández

Doctora en Antropologia i Comunicació per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Màster en Comunicació Estratègica en la Societat del Risc per la mateixa institució. També és Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i en Periodisme. Actualment, és professora dels Estudis de Comunicació de la URV. En l'àmbit del periodisme cultural ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació del Camp de Tarragona (Punt 6 Ràdio, Canal Reus TV, Surt de Casa).

Carme Barberà

Carme Barberà

Mestra jubilada amb una llarga trajectòria en l’escola rural.
Membre de l'Associació Prioritat.
Dinamitzadora del fòrum d’ensenyament del Priorat.

Carme Ferrer

Carme Ferrer

Terrassenca de naixement, amb arrels a les Garrigues i Senantina d'adopció. Diplomada en Enginyera Tècnica en Topografia per la UPC-EPSEB, sempre lligada al terròs. Actualment gestiona i treballa a LaKaKus, artesania tèxtil i des del juny de 2015 és l'alcaldessa del municipi de Senan.

Carme Gasull

Carme Gasull

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Es va iniciar com a periodista a la ràdio i amb el gastrònom Jordi Estadella en les coses del menjar i del beure. Avui, modera ponències i demostracions culinàries en fires i congressos, col·labora en el programa Àrtic de Barcelona Televisió (BTV) i comparteix experiències al seu bloc particular, Entaulats, i al col·lectiu Gastronomistas. Al llarg del 2016 ha comissariat 'Catalunya Regió Europea de la Gastronomia', un projecte amparat per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de sumar i visibilitzar els esforços de les entitats, agents i persones del país que treballen per promoure el sector agroalimentari i gastronòmic català. És autora de llibre 'Catalunya al paladar' (Austral Media, 2004-Cossetània Edicions, 2006) i del conte 'Petita història de la Festa de la Ratafia' (Editorial Mediterrània, 2016).

Cinthia Pereira

Cinthia Pereira

Científica ambiental (UB), amb dos màsters (UAB), un en Comunicació i Educació i l'altra en Investigació en Ciències de l'Educació.
Estudiant de Doctorat del ICTA-UAB, i investigadora de la Nycticorax Grup (www.nycticorax.cat), el estudi sobre la connexió entre l'ésser humà i la naturalesa a les Reserves de la Biosfera.

Clara Isamat

Clara Isamat

Fotògrafa i sommelier nascuda a Barcelona l'any 1971. Com a fotoperiodista, ha treballat en mitjans de comunicació escrita d'àmbit nacional. Ha impartit cursos i seminaris de fotografia.
El 2005 obre el seu restaurant en l'Alt Empordà i estudia el curs de sommelier. Fins al 2013 treballa com a responsable de sala, maitre i sommelier. En l'actualitat assessora sobre vins naturals, organitza tastos i comparteix el que aprèn, veu i beu al seu web www.vinoscompartidos.com.
Ha escrit Raíces del vino natural, un años de viña (Sd.Edicions), un recorregut gràfic pel paisatge vitivinícola nacional, de la mà de 27 personatges rellevants del moviment del vi natural a Espanya. El llibre ha estat premiat amb el Gourmand Best book in the world 2016 in Organic and Bio., Gourmand world cookbook Awards 2016, Spain’s winner in Best Organic and Bio i VI Premios Club de Gourmets, Millor Llibre Gastronòmic (ex aequo).
Fermentación Espontánea www.fermentacionespontanea.com és el documental del vi natural a Espanya dirigit per ella mateixa. Forma part del projecte transmedia realitzat des de gener del 2015 a desembre de 2016 i en el que segueix treballant en l'actualitat.

Clàudia Rius

Clàudia Rius

Periodisme i cultura // Cap de redacció de @nuvol_com i de Galeries, la secció d'art // Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament.

Comando Forquilla Ganivet

Comando Forquilla Ganivet

Comando d'acció artística per donar suport al sector primari sostenible en temps de pandèmia.
Totes les obres pertanyen al #comandoforquillaganivet

Damià Serrano

Damià Serrano

Sommelier. Geògraf. Responsable del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. Professor Col·laborador de Planificació Turística al Grau en Turisme de CETT – UB i Visitor Professor a la Universitat de Monterrey. Autor de múltiples publicacions i articles i articles relacionats amb el turisme.

David Carabén

David Carabén

Cantant i compositor del grup Mishima. Amant del vi i elaborador del vi Set Tota la Vida

Dolors Ballart

Dolors Ballart

Solivella, 1980. Llicenciada en Geografia i màster en Climatologia Aplicada per la Universitat de Barcelona. Actualment cursa estudis sobre gestió ambiental i planificació territorial. Treballa des de fa més de deu anys al Servei Meteorològic de Catalunya com a tècnica de l’Equip de Predicció i Vigilància.

Eli Diez Urquizu

Eli Diez Urquizu

Diplomada en turismo en la Universitat de Girona, y Master de Planificación y gestión de los destinos turísticos OMT-UOC.
Afortunada de vivir y trabajar en el Matarraña, provincia de Teruel,
Aragón.
22 años de experiencia en turismo, mis inicios como empresaria me enseñaron que la ilusión, la constancia, y el esfuerzo son necesarios en cualquier proyecto. Traspasé la empresa a mi marido y sus hermanos para ocupar el puesto de técnica de gestión turística en el Consejo Comarcal del Matarraña.
Actualmente estoy enamorada y feliz de mi trabajo, contenta de haber pasado por el sector privado, me ha ofrecido muchos conocimientos que desde el sector público a veces se olvidan, como la viabilidad economica y sobre todo, la ilusión en los proyectos.

Elisenda Guiu

Elisenda Guiu

Guionista i escriptora de narrativa i teatre. Vinculada a la DO Alella i al Priorat, és autora de diversos textos literaris de temàtica vinícola, com El raïm inquiet, Tast fatal o Mai no convidis un sommelier a prendre una coca-cola.

Elisenda Trilla

Elisenda Trilla

El vídeo és la meva forma d'expressió i de relació amb els paisatges i l'activisme cultural, el meu gra de sorra en la construcció col·lectiva del territori.
Actualment formo part de l'equip de Produccions Saurines, una productora audiovisual amb base al Camp de Tarragona, nascuda amb la idea de mostrar la dimensió emocional, social i cultural d'aquest racó del Mediterrani.

Empar Moliner

Empar Moliner

Escriptora i periodista.

Enoturista

Enoturista

Judith Cortina i David Jobé.
Periodistes coordinadors del projecte Enoturista.cat

Enric Castelló

Enric Castelló

Coordinador del Màster en Comunicació Estratègica de la Universitat Rovira i Virgili i acaba de publicar Comunicación y ser de la organización (2019, València: Tirant lo Blanch).

Eulàlia Porta

Eulàlia Porta

Estudia el patrimoni cultural des d'una visió integral del territori, a fi de promoure'n la seva protecció des de la coherència i l'harmonia amb la resta d'elements del paisatge. Màster en Patrimoni Artístic i Cooperació Cultural (URV), Llicenciada en Història de l'Art, Diplomada en Arts i Oficis en l'especialitat de Pintura a l'Escola Massana i amb estudis de Fotografia a l'Institut d'estudis fotogràfics de Catalunya. Viu a Montblanc des del 1998.

Eva Bonet

Eva Bonet

L'Ametlla de Segarra 1986.
Després de donar tombs pel món com diuen, torno al meu Born personal, és a dir l'Ametlla de Segarra, a les meves arrels. Allí faig de pagesa i aprenc a fer vins i el que calgui  cada dia, es tracta de tirar endavant!
Em vaig titular com a sommelier a la URV i tinc estudis de disseny que s'han quedat dins d'un calaix de sastre, ara per ara.
Sóc promotora, juntament amb d'altres membres de la iniciativa eno-gastronòmica Tros Food. I estic posada juntament amb la resta de cellers de la Vall, a l'associació de vins Vall del Corb.
Per definició podríem dir que sóc un cul inquiet dins el món que més m'agrada, el del vi.

Eva Puente

Eva Puente

Madrilenya de naixement, catalana d’adopció. Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia. Especialista en Desenvolupament local. Màster en Administració Pública. Màster en Polítiques Públiques i Socials i Màster en Periodisme de Viatges. Més de 20 anys d’experiència en la administració pública, sobretot la local. Fa un any va iniciar una nova etapa, conjuntament amb la seva parella, el Carmelo. Van crear el blog d’experiències viatgeres Dónde vamos Eva? on pretenen donar a conèixer el patrimoni desconegut. A més, comparteix blog amb altres cinc viatgeres.

Eva Vicens

Ferran Civit

Ferran Civit

L'Espluga de Francolí, 1977. Descendent de cal Fartet i cal Moliner, amb arrels paternes a Guatemala, terra de cafè i diversitat cultural. Amb diversos títols universitaris, però amb experiència puntual en cada un d'aquests estudis. Activista polític actiu en diversos fronts, però, a causa de diverses circumstàncies, centrat gairebé exclusivament en la llibertat d'uns Països Catalans formats per persones lliures. Cercant l'apoderament de les persones i col·lectius, en paral·lel a la unió de totes les persones i països en igualtat de condicions. I sense abandonar l'ànima nòmada, ajudant a posicionar la Conca al món sense que deixi de ser ella mateixa.

François Monti

François Monti

Periodista i escriptor belga afincat a Madrid des de 2009, François Monti escriu sobre cóctels i destilats per a diversos mitjans internacionals. Ha publicat a França els llibres ‘Prohibitions’ (2014), un pamflet històric sobre les polítiques estatals contra l'alcohol, i ‘101 Cocktails’ (2015), un recorregut a través de dos cents anys de receptes. "El Gran Libro Del Vermut" (2015) és el seu primer títol publicat en castellà.

Gemma Miró

Gemma Miró

Del Priorat, collita del 1993. Graduada en Biologia per la Universitat de Girona (UdG) i Màster en Viticultura i Enologia per la Universitat Miguel Hernández (UMH). Treballo d’investigadora al Centre Tecnològic del Vi (VITEC) en l’àmbit de la Microbiologia Enològica i Biologia Molecular. M’atrau el vincle que es crea entre un vi i una persona, crec que el moment compartit sempre torna quan aquell vi es tasta de nou. Enamorada de la meva terra, amant del vi i de la bona música.

Gemma Nohales

Gemma Nohales

Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Intervenció Ambiental (UB-UAB). Responsable de la coordinació de la Comissió de Residus del COAMB. Coordinadora de Projectes de l’Àrea de Residus i Cicle dels Materials de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona. Àmplia experiència en gestió de residus incloent matèries com la prevenció, disseny de sistemes de recollida i elaboració de plecs de condicions tècniques i estudis econòmics, models de simulació i anàlisis ambientals, planificació estratègica i avaluació ambiental estratègica de plans de gestió de residus, entre d’altres. Coordinadora del projecte europeu ENPI CBC MED SCOW.

Gemma Urgell

Gemma Urgell

Del Penedès, nascuda el 1980. Periodista i consultora en comunicació i estrategia web. Ha treballat i col·labora en empreses i admnistracions, algunes d'elles relacionades amb el sector del vi i l'alimentació. Professora a la UOC del Màster de Social Media. També és sòcia de Xerigots, un dels únics espais d'finat de formatges de Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès.

Gina Güell

Gina Güell

Llicenciada en Geografia per la Universitat de Barcelona i Màster en Intervenció i Gestió ambiental (UB-UAB). La seva trajectòria formativa i laboral s’ha basat en un compendi entre la geografía, el medi ambient, el disseny gràfic i la comunicació. Actualment és tècnica de comunicació del programa Barcelona + Sostenible (antiga Agenda 21) de l'Ajuntament de Barcelona.

Irene Navarro

Irene Navarro

Llicenciada en Ciències Ambientals (UB, 2007), Màster en Ciències del Mar (UB i UPC, 2008), ​i Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge (UAB, 2011)​. ​ Actualment treballa com a consultora freelance especialitzada en projectes ​relacionats amb la participació ciutadana, l'educació i comunicació ambiental i per la sostenibilitat, l'ordenació del territori i l'urbanisme i el paisatge. Col·labora habitualment amb Espai TReS · Territori i Responsabilitat Social, és tècnica de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori des de 2015, i ha col·laborat amb l'Observatori del Paisatge en projectes relacionats amb el paisatge i el món local. Des de 2016 és secretaria del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB).

Isaac Albesa

Jaume Busquets

Jaume Busquets

Llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona (1979), Màster en Geografia Humana per la Universitat Autònoma de Barcelona (1986) i Màster en Arquitectura del Paisatge per la Universitat Politècnica de Catalunya (1997). Des de l’any 1988 és professor del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. Entre els anys 2004-2012 ha estat Subdirector general de Paisatge i acció territorial a la Generalitat de Catalunya i, entre els anys 2013-2017, president de de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya (DCGC). És autor de diversos publicacions i treballs en els àmbits educatiu, el paisatge i el patrimoni.

Jaume Hernandez

Jaume Hernandez

President de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca de Barberà. Coopropietari de l'establiment Cal Maginet de Vilaverd.

Jaume Marlès Magre

Jaume Marlès Magre

Doctor en Ciència i Tecnologia Ambientals (UAB, 2017). Màster d’Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat (UAB, 2012), llicenciat en Ciències Ambientals (UAB, 2009) i Enginyer Agrícola (URV, 2007).
Investigador del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB). Tècnic i gestor d’espais verds urbans a l’empresa CESPA S.A.
El seu camp de recerca es basa en la biodiversitat urbana, jardineria, canvi global, anàlisi ambiental local, dendrocultura, dendroclimatologia i agricultura. Ha realitzat estades a Llatinoamèrica (Mèxic i Equador) i al Marroc. Ha assistit a diferents jornades i congressos, i ha publicat llibres i en revistes científiques de divulgació de la ciència i de centres d'estudis locals. És vocal territorial de Tarragona i Terres de l’Ebre del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), i format part de la junta de l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV) i col·labora a la secció natura. És una apassionat de la natura i la terra.

Jaume Martí

Jaume Martí

Tortosa, 1979. Ha treballat i col•laborat en diversos projectes relacionats amb el món del vi a Catalunya. És llicenciat en Enologia i Màster en Administració i Gestió d’Empreses. Va ser secretari del Consell Regulador DO Terra Alta entre 2004 i 2012 i està considerat una figura clau en el reconeixement de la Garnatxa Blanca i els seus vins. Des de 2012 treballa com a director de màrqueting i directiu de la cooperativa Agrícola Sant Josep (Bot, Terres de l’Ebre).

Jaume Moya i Matas

Jaume Moya i Matas

Mamífer, progenitor, postulant, roig, sobiranista, ecologista, incontinent, tastaolletes, ruralista, neosegarreta, estepari, aixafaterrossos i exexcel-lentíssim.

Joan Gómez Pallarès

Joan Gómez Pallarès

És catedràtic de Literatura Llatina a la UAB i ha ocupat càrrecs en l’àmbit universitari (ha estat degà de la facultat de Filosofia i Lletres a la UAB i també vicerector) i en organismes mixtes, com ara l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). Des del juliol del 2018 ocupa la direcció general de Recerca, dins del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. És un referent en l’àmbit vinícola, en especial pel que fa als vins naturals i tots els valors i tota la filosofia que contenen. És autor de Vinos naturales en España (RBA, 2013) i ara n’ha publicat una nova edició revisada (Integral, 2018). Les seves reflexions es poden trobar a la pàgina www.devinis.org i en les recomanacions setmanals al suplement dominical del diari El País.

Joan Miquel Guasch

Joan Miquel Guasch

Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques, MSc in Marketing (UPF) i estudis d'Humanitats. Actualment desenvolupant la recerca doctoral aplicada a l'àmbit de l'enoturisme (URV).Dedicat a la comunicació de marques des de fa més de 20 anys, m'he acabat especialitzant en projectes de branding amb base humanística, convençut de l'autenticitat, la fortalesa i la credibilitat dels relats treballats des d'aquesta perspectiva. Des de l'any 2005 és el responsable de l'agència LKC Building Brands Through Knowledge."

Joan Nogué

Joan Nogué

Catedràtic de Geografia Humana. Membre del grup de recerca Laboratori d'anàlisi i gestió del paisatge de la UDG. Membre numerari de l’IEC.

Joan Pons Solé

Joan Pons Solé

Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha desenvolupat la seva tasca professional en els camps dels programes i projectes de conservació del medi, i en l’educació ambiental. Especialitzat en dret ambiental, també ha exercit actuacions d’acció ambiental pel tercer sector, donant suport a la defensa del territori i participant activament en diferents moviments ecologistes. Treballa com a consultor jurídic ambiental amb l’empresa “INSTA – Serveis Jurídics Ambientals”.

Joan Tapias

Joan Tapias

Col·leccionista de vermuts i objectes relacionats amb ells. Propietari del Museu del Vermut de Reus.

Joaquim Queralt

Joaquim Queralt

Tècnic d’Empreses i Activitats Turístiques. Cap de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc. President de l’Associació de Professionals del Turisme de l’Administració Local de Catalunya, i professor de l’assignatura “Gestió d’Oficines de Turisme” al Grau de Turisme de la URV i de la UOC.

Jordi Bes

Jordi Bes

Periodista nascut a Girona el 1985. Col·labora amb articles sobre vins en diversos mitjans, i també està especialitzat en informar sobre Barcelona ciutat. La difusió de les propostes vinícoles del territori és una tasca que entoma amb passió.

Jordi Llavina

Jordi Llavina

Gelida, Alt Penedès, 1968. Col·laborador del Museu de la Vida Rural, ha treballat com a periodista durant gairebé vint anys, en diversos mitjans. Ha publicat una quinzena de llibres (de narrativa i de poesia, principalment), entre els quals cal destacar els tres darrers de poesia, Vetlla, Contrada i Matí de la mort. També és autor de "La vinya i el vi a Catalunya"

Jordi Navarro

Jordi Navarro

Gironí, ecologista, decreixentista, activista.
Llicenciat en geografia.

José Antonio Donaire

José Antonio Donaire

Llicenciat en Geografia i Doctor per la UAB. Director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics a la Universitat de Girona i professor titular de turisme a la Universitat de Girona. Autor de múltiples publicacions i articles relacionats amb el turisme.

Josep Gesti

Josep Gesti

Després d'una etapa com a investigador i docent universitari, des de l'any 2004 treballo apassionadament en el desenvolupament local de la comarca de la Selva. Actualment sóc responsable tècnic de programes al Departament de Promoció del Territori del Consell Comarcal de la Selva, i treballo al voltant de la valorització dels recursos endògens del territori com a estratègia de desenvolupament local.

Josep Maria Mallarach

Josep Maria Mallarach

Llicenciat en Geologia, màster en Ciències Ambientals i doctor en Biologia ambiental. President de l’Associació Silene.
Membre de la Comissió Mundial d'Àrees Protegides de la UICN i del Comitè Directiu del Grup especialista en valors culturals i espirituals dels espais naturals protegits. Dirigeix un curs de postgrau sobre significats i valors espirituals de la Natura, a la Universitat de Girona. Entre 2007-16 va assessorar al Monestir de Poblet en el seu procés de (re)conversió ecològica (transformació ambiental) impulsat pel Prior Lluc M. Torcal.
Enamorat de la Natura, aprenent de savieses tradicionals i defensor de la Terra.

Josep Vadrí

Josep Vadrí

Es dedica a l’enologia i la viticultura des de fa uns 32 anys, primer en el camp comercial i després en la part tècnica. Enòleg, Enginyer Agrícola i Tècnic en medi Ambient de formació. La major part de la seva trajectòria professional l’ha dedicada a l’empresa CLOS MONTBLANC, així com l’assessorament d’alguns petits cellers dels Costers del Segre i l’elaboració de projectes Industrials per empreses del sector agroalimentari.

Juanjo Saéz

Juanjo Saéz

Historietista i il·lustrador. Autor de diversos llibres i sèries com Arròs Covat. Col·labora en diversos mitjans de comunicació com el diari ARA.

Judit Manuel Martin

Judit Manuel Martin

Llicenciada en Filosofia i grau en Antropologia per la Universitat de Barcelona i màster en Antropologia de la Sostenibilitat per la Universitat de Leiden, Holanda (Master of Anthropology of a Sustainable World, Cultural Anthropology and Development Sociology). Aficionada a la cuina i compromesa amb el consum responsable, sempre s’ha interessat per conèixer què hi ha al darrere dels productes que mengem. Aquesta inquietud l’ha portat a tenir contactes amb productors i productores de França (les Ardenes), Holanda i a casa nostra, especialment a la Conca de Barberà, comarca amb la qual té vincles personals. Participa de manera activa en iniciatives vinculades al consum agroecològic i ha realitzat diversos tallers i xerrades. També ha tirat endavant el seu propi projecte de rebosteria compromesa. L’any 2016 va guanyar la beca de recerca Maria Font de Carulla convocada per la Fundació Carulla.

Laia Benaiges

Laia Benaiges

Laia Benaiges Monné. 1985. Llicenciada en Publicitat i RRPP. Treballa com a freelance en COmunicació i COworking. Li agrada crear projectes, comunicar amb paraules i construir comunitats (digitals o de carn i ossos). Potser per això col·labora en diverses iniciatives professionals i l'enamoren els espais coworking i els projectes col·laboratius amb ànima. És fundadora de l'Espai La Magrana, asessora en creació d'espais de treball compartits amb LECO i porta la comunicació d'empreses i organitzacions del Camp de Tarragona com l'Hostal Sport o l'Associació d'Hostaleria de Tarragona.

Laia Corbella

Laia Corbella

Diplomada en Biblioteconomia i llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona.

Laia Villalbí

Laia Villalbí

La comunicació sempre ha sigut la meva gran passió. Em representa aquella màxima que diu: 'Allò que no es comunica no existeix'. Així que, comunico per professió i també per naturalesa. Fa molts anys que el món del vi em té fascinada. Però, no va ser fins que vaig fer un treball enfocat en la comunicació digital al sector vitivinícola, que vaig descobrir que el vi no només era plaer. El vi és el nostre patrimoni, és art, cultura, i territori; on hi ha molt per aprendre i moltes històries que s'amaguen dins d'una ampolla. Des d'aleshores comunicar en el sector vinícola s'ha transformat en la meva vocació. M'agrada observar el món on visc, prendre notes de les coses que veig, col·leccionar moments, viatjar, compartir i beure vi.

Laura Masramon

Laura Masramon

Periodista i sommelier, especialitzada en els vins de la DO Empordà i en la gestió del marketing, la comunicació i l’enoturisme. Organitza els seminaris Marca Vi i Marca Enoturisme.

Llorenç Planagumà Guàrdia

Llorenç Planagumà Guàrdia

Llicenciat en ciències geològiques. Coordinador del Centre per a la Sostenibiliat Territorial que promou una nova cultura del territori i assessor per la gestió del patrimoni geològic en el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la Fundació Volcans Actius. Expert en anàlisis i mediació de conflictes socioecològics en el territori com a eina per a una millor planificació. Educació ambiental és la base per un futur sostenible.

Lluís Tolosa

Lluís Tolosa

Sociòleg i escriptor. Autor del llibre Marketing del Enoturismo
Premi Best Book for Wine Professionals
Gourmand World Awards 2017. Porta més de vint anys escrivint llibres i articles al voltant del vi i l’enoturisme. Reconegut amb premis internacionals per algun dels seus llibres com Vinos y bodegas de la Rioja, Los supervinos, los mejores vinos de supermercado. També ha escrit llibres de reflexió estratègica com el Catalunya no és Califòrnia i guies de vins de diverses zones catalanes com l’Empordà, el Pla de Bages o Alella.

Manel Colmenero

Manel Colmenero

Gastrònom i Turistòleg vocacional. Docent per afició, conferenciant ocasional. Comercialitzador turístic de Professió. Soci director de Ocio Vital i del Centre Km.0 Tour Tapas i Amics de Barcelona.

Manel Martínez

Manel Martínez

Naturalista i enamorat de la Conca de Barberà, del seu entorn, paisatge i patrimoni rural. Resideix a Montblanc, on sempre ha estat vinculat a associacions conservacionistes i culturals, com el Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca, el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i l’Associació Amics del Paratge Natural de Poblet. Ha publicat diferents articles, llibres i treballs relacionats amb el bosc de Poblet i les construccions rurals de la Conca de Barberà.

Marc Ferrayuoli

Marc Ferrayuoli

Montblanc, 1987. Bibliotecari i documentalista i afincat a Barcelona. En l’actualitat, exercint de Vocal al Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya i gestor documental a la productora audiovisual CPWORKS. Apassionat del món dels llibres, dels seus orígens i tot el que envolta la informació i documentació.

Margalida Ramis

Margalida Ramis

Activista ecologista i articulista. Des del 2007 treballa al GOB com a responsable i portaveu de l'àrea de campanyes de territori i recursos naturals.

Maria Climent Huguet

Maria Climent Huguet

Traductora i escriptora.

Maria Mestre Montserrat

Maria Mestre Montserrat

Ambientòloga, màster en agricultura ecològica i aprenent de cellerista. Treballant en projectes d'assessorament, cooperació i recerca en l'àmbit del medi ambient i l'ecologia política a la consultoria i Fundació ENT i a l'Ateneu CoopCamp, i estudiant a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech (Espiells, Sant Sadurní). Conjuntament amb el seu pare, elabora vi de forma artesanal des de l’any 2011.

Maria Nicolau

Maria Nicolau

La meva vida a la cuina professional va començar als catorze anys amb una frase: “tinc tot el meu entusiasme a oferir i res a perdre.” Avui, després de més de vint anys d’experiència internacional, sé que el que converteix en valor tanta experiència és, precisament, aquest entusiasme, que segueix intacte.

Maria Sangenís

Maria Sangenís

Tècnica en Enginyeria Agroalimentària i llicenciada en enologia per la URV. Enòloga al celler familiar Sangenís i Vaqué des de l’any 2006.

Marina Miralles

Marina Miralles

Filòloga catalana (UB) i pianista (Conservatori Municipal Josep M. Ruera). S'ha format com a professora (Màster de Formació del Professorat, UAB) i correctora/editora (Postgrau ALSE, UB). Ha publicat una novel·la, Magnòlia, un poemari, La sort de Sísif, i també fa cançons.

Marta Arjona

Marta Arjona

Graduada en comunicació audiovisual per la Universitat Rovira i Virgili. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació i actualment és la cap de premsa de l’Ajuntament de Sarral, col•labora al DiariCasteller.cat i és la fotògrafa de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral. És una apassionada de la dansa, la fotografia i els castells.

Marta Domènech

Marta Domènech

Llicenciada en Publicitat i RRPP per la URL, diplomada en Màrqueting directe, experta en Protocol per la Universitat de Oviedo, sommelier per la URV i gerent de l’Hotel-Hostal Sport de Falset des de l’any 2007. Tot m‘interessa i m’atrau. Extremadament vivencial. Considero que la vida és molt rica i plena de regals. Estic disposada a viure-la intensament. Apassionada pels vins , els viatges i la gastronomia, per les sobretaules i els esmorzars de forquilla, per les converses amb persones que m’aporten coneixement i amb qui puc intercanviar experiències. M’agrada molt la lectura, sóc capaç de perdre-m’hi durant hores i m’interessa especialment l’educació dels 3 fills meus que són el nostre llegat. En el temps lliure m’agrada descobrir a peu el Priorat on tinc la sort de viure i treballar.

Marta Ribas

Marta Ribas

Responsable d’enoturisme i comunicació al celler Bouquet d’Alella. Durant 2 anys i mig ha estat Tècnica al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella. Formada com a Tècnica Superior en Gestió Comercial i Màrqueting Enològic i Tècnica d’Empreses i Activitats Turístiques. Ha format part de l’equip de tast de la Guia d’Enoturisme de la DO Alella, de Lluís Tolosa i Clara Antúnez, i de la Revista Papers de vi.

Martí Magrinyà

Martí Magrinyà

Llicenciat en Enologia per la URV. Va començar a treballar en diferents Cooperatives de la Conca (Rocafort, Barberà i Pira). Ha realitzat diverses experiències a l‘estranger: Cahors, al Sud de França, al Monterrey Valley de California y Xile, Valle del Cachapoal. A Catalunya ha treballat en diferents cellers fins a entrar a Codorniu per fer-se càrrec del projecte del vi Abadia de Poblet. Ara reconvertit en assessor autònom. Actualment exerceix d’enòleg en diferents cellers de la Conca, Costers del Segre, Montsant i Andorra.

Mercè Jané

Mercè Jané

Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des del 2006 i Màster en Medi Ambient (MMA) de la Universitat de Girona (UdG). Ha desenvolupat la seva tasca professional en els àmbits de la comunicació i l’educació ambiental. En els últims anys, a banda de dedicar-se a la criança, ha creat la seva pròpia consultoria ambiental: El Garrofer, a través de la qual continua desenvolupant projectes d’educació i comunicació ambiental i, també, creant activitats de turisme sostenible lligades a l’enoturisme i al paisatge. A nivell associatiu forma part del Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès (GEVEN), la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) i ha estat membre fundadora del Grup de consum ecològic Les Garrofes del Vendrell.

Mireia Bonet

Mireia Bonet

Diplomada en turisme i Màster en Gestió Cultural
Cap del servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Coordinadora de l'Oficina de gestió de La Ruta del Cister.

Mireia De la Torre

Mireia De la Torre

Llicenciada en Periodisme per la Universidad Ramon Lull, Blanquerna Comunicació, i postgraduada en Comunicació Gastronòmica i Enològica per la Universidad Abat Oliba CEU. La seva trajectòria la situa com la caça tendències foodie, amb una visió fresca i divertida de l'estil de vida més cosmopolita. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació com Ràdio 4 (RNE), Cuines (TV3), Woman, V Magazine o Tendencias TV, i condueix la seva pròpia pàgina web mireiadelatorre.com.

Míriam Clotet

Míriam Clotet

Amb visió d'Enginyera Informàtica i passant per la Llicenciatura de Comunicació Audiovisual, sempre he estat endinsada en el món dels sentits i la natura que els crea. El vi va arribar per posar sentit a les múltiples connexions i sinergies que em ballaven al cap. Em vaig adonar que a través d'una imatge i de la seva història, el vi és capaç d'arribar a qualsevol lloc del món. Vaig començar amb un curs de tast a l'INCAVI, participant en l'Espai del Vi Català, fent Enologia i Tast (Nivell I i II) a l'ESHOB, assolint el WSET nivell 2 i finalment cursant sommelier. Durant 2 anys vaig formar part d’un duet vinícola treballant per la cultura i la difusió del vi català. Des de fa dos anys, el meu món vinícola cada cop està més endinsat en el món de la comunicació. Sense dubtar-ho, crec que porto una mica de vi a la sang, i sempre estic intentant trobar en petits forats l'essència que desperta la màgia de les elaboracions. Sempre a través de les paraules, sempre a través de la imatge, sempre a través de fer sortir les emocions.

Moisès Jordi Pinatella

Moisès Jordi Pinatella

Va néixer a Camós (el Pla de l’Estany) i actualment resideix al barri del Clot de Barcelona. És ambientòleg de formació per bé que especialitzat, posteriorment, en planificació del territori i desenvolupament local. Ha estat investigador, professor associat, coordinador de l’Anuari Territorial de Catalunya, analista en una consultoria i actualment tècnic de promoció econòmica local.

Montse Veses Ferrer

Montse Veses Ferrer

Feminista.
Mestra de vocació, mirada de fotògrafa i antropòloga visceral. M’apassiona el vi i procuro aprendre’n tan com puc de les persones que em rodegen.

Montserrat Serra

Neus Sabaté Barrieras

Neus Sabaté Barrieras

Actualment formant-se en Film Curator Studies a Elías Querejeta Zine Eskola, a Donostia. Graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, on també va treballar fent de suport a la investigació al Departament de Comunicació.
Des del 2014 ha treballat al Zoom Festival fent tasques de producció i protocol. Va formar part del Jurat Jove de la XVI edició del REC Festival, i va gestionar la secció Autors de Tarragona, a més de participar en la creació de l'espai per a joves talents engegaR/48h.
Ha fet tasques de producció en nombrosos projectes audiovisuals, entre els quals destaquen Bohèmia, un curtmetratge produït per Jordi Comellas i dirigit per Anna Petrus, i Fins i tot els arbres escoltaven, un documental produït per La Conca 5.1. i dirigit per Leandre Romeu Serra.
Compagina aquestes tasques audiovisuals amb feines de comunicació corporativa i disseny gràfic a l'Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona i el Baix Penedès, i també a La Conca 5.1.

Núria Albà

Núria Albà

Ceramista i cofundadora de l'Associació de Micro pobles de Catalunya. Ex-alcaldessa de Senan.

Núria Foguet

Núria Foguet

Graduada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Grau superior en Gestió i Organització de Recursos Naturals i Paisatgístics. Màster de Gestió i Conservació del Medi Natural. Membre júnior de l'equip científic de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA-UAB). Realització d'estades a Estacions Científiques del Parc Nacional de Yasuní (Equador) i a Chiapas (Mèxic). Actualment, màster en Estudis Interdisciplinaris de Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental (UAB).
Montblanquina vinculada activament al Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà i als Amics del Paratge Natural de Poblet.

Núria Griso

Núria Griso

Montblanc, 1984. Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Des del 2013, dirigeix, juntament amb Eva Pomares, l'assessoria de comunicació Impuls. Hi desenvolupa projectes de comunicació estratègica per a petites i mitjanes empreses, professionals i institucions. Compagina la seva tasca professional amb la col·laboració en diferents entitats del territori. És vicepresidenta de Protur Associació de Guies de Montblanc, forma part dels Grallers de Montblanc i de la companyia de teatre El Trio.

Núria Martí

Núria Martí

Periodista i sommelier del Penedès. Del 80. Sóc inquieta, curiosa i riallera. Durant uns anys vaig provar sort al periodisme de diari més tradicional. Aviat vaig veure que l’exclusiva no era la meva passió i que darrere una copa de vi les històries fluïen de manera més tranquil·la i plaent.
Visc i treballo entre vinyes explicant, difonent i ensenyant la cultura del vi. L’any 2013 vaig crear el blog www.prettywines.com buscant la creativitat d’un sector que aleshores era un pèl encarcarat. Amb ell, el 2016 vaig guanyar el premi al millor blog de vins de la DO CATALUNYA. Col·laboro quinzenalment al programa Penedès en Xarxa de Ràdio Vilafranca. Quan no parlo de vi també m’agrada caminar per la natura i de tant en tant pujar alguna muntanya ben alta.

Oriol Malet

Oriol Malet

Il·lustrador de premsa, editorial i còmics. Nascut a Martorell el 1975 i resident a Esparreguera. Col·labora habitualment a La Vanguardia, Timeout i Jotdown. Recentment ha publicat el llibre il·lustrat "La Mariona i els seus monstres" (Editorial La Galera), i està preparant el comic book "Best of enemies" (Delcourt Editions) amb el periodista britànic John Carlin.

Oriol Miralbell

Oriol Miralbell

Actualment Professor del Campus CETT de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de la UB ha estat director de l'Escola Universitària de Turisme i Hoteleria de l'UAB i professor de la UOC. Ha treballat en el turisme des de fa més de fa més de 30 anys, tant al sector privat, a l’administració i com a la docència universitària. Es doctor en Societat de la Informaicó i del Coneixement pe la UOC i màster en Sistemes d’informació per la Syracuse University (NY – USA). Ha estat responsable dels serveis d’informació turística de la Generalitat de Catalunya i haparticipat com a assessor en projectes de R+D dedicats a les TIC i el Turisme finançats per la Comissió Europea i pel Govern espanyol. Ha estat assessor del Ministeri d’Indústria en l’avaluació de les convocatòries d’ajuts a l’R+D en TIC i Turisme. Imparteix docència en màsters i postgraus en diversos centres i ha estat professor associat del’EUTDH de la UAB des de 1999 i professor titular de la UOC en Turisme i TIC durant 10 anys. Ha escrit diversos llibres i ha puboicat articles en revistes científiques, a més de col·laborar puntualment amb alguns mitjans de comunicació. Forma part del grup de recerca GRATET de la URV.

Oriol Pérez de Tudela

Oriol Pérez de Tudela

Comerciant i negociant de vins. Llicenciat en filosofia. Responsable del projecte El Vi a punt.

Patricia De Golferichs

Patricia De Golferichs

Després d'estudiar turisme i adonar-me'n que no era lo meu, marxo a viure a Canàries i a la Patagonia xilena. Quan torno, em poso a estudiar gestió cultural i, en acabar, entro a treballar al Club TR3SC al capdavant del departament de llibres. Al cap d'un any, arrenco des de zero el departament de vins i començo a formar-me, assolint els 3 nivells del WSET i un postgrau en comunicació digital. Després de 6 anys al capdavant d'aquestes dues àrees, deixo el TR3SC per perseguir un somni: escriure, editar i publicar l'Agenda de Vins Catalans. Actualment, estic fent un curs de viticultura a l'escola d'Alella i lidero la comunicació de les botigues de vins de Barcelona, La Festival i Sentits Barcelona.

Pau Moragas

Pau Moragas

Treballa a L’Olivera Cooperativa, un projecte que combina inclusió social i elaboració de vins i olis de qualitat a Vallbona de les Monges (Lleida) i a Barcelona (Serra de Collserola). És enginyer agrònom i es va especialitzar en viticultura a Portugal i a França, on va obtenir també el diploma d’enologia. Participa a l’Associació Vall del Corb de dinamització local i des de L’Olivera col•labora amb algun celler de la Conca de Barberà.

Pep Espluga

Pep Espluga

Professor agregat del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), membre del grup Globalització, Educació i Polítiques Socials (GEPS), i fundador del Grup de Recerca sobre Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Coordinador del Minor en Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global de la UAB, i co-director de la Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (IGOP & ICTA).

Pilar Rodriguez

Pilar Rodriguez

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i postgraduada en Comunicació i Estratègia Política. Ha publicat varis articles sobre cooperació territorial i relacions internacionals. Ha treballat durant molts anys com a consultora sènior en temes d’organització i processos i avaluació de la qualitat i com a gestora i coordinadora de projectes europeus com per exemple el LandLife. Actualment ha iniciat una nova etapa com a consultora freelance.

Pili Sanmartín

Pili Sanmartín

Diplomada en Educació Social i Màster d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. El 2014 inicio un viatge de retorn a la Terra Alta per aprendre sobre el vi, la terra, la vinya i la quotidianitat de la vida rural. Amb un respecte profund a la pagesia i la necessitat d'aprendre sobre els seus sabers. Observadora incansable. Aporto una nova mirada al Celler Bàrbara Forés, celler familiar amb una trajectòria de més de cent anys, on experimento i aprenc de la mà de la millor mestra: la meua mare. M'interessen els diàlegs que s'estableixen entre la viti-cultura, les arts i el paisatge. Col·laboradora habitual del programa de poesia sonora "Dents i ungles" de Tarragona Ràdio.

Rafael López-Monné

Rafael López-Monné

Geògraf i fotògraf, consultor especialitzat en turisme a peu i professor associat a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV

Ramon Ribas

Ramon Ribas

Diplomat en Ciències de l’Educació per la URV. Mestre a l’Escola Antoni Tous de Pira on desenvolupa les tasques de Director del centre des del 2012.
Alcalde de Barberà de la Conca durant el període 2003-2012. Conseller Comarcal de Medi Ambient de la Conca de Barberà (2003-2007). Fundador del Viver de Celleristes de la Conca de Barberà i actualment membre del Consell d’Administració. Actualment President de la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca.

Romina Ribera i Oriol Vicente

Romina Ribera i Oriol Vicente

La Romina Ribera és arqueòloga per la Universitat la Sapienza de Roma i llicenciada en Història per la Universitat de Girona. Ha excavat en diferents jaciments d’Itàlia, Nord Àfrica i Catalunya i ha treballat intensament en el món de la divulgació i el guiatge. En els darrers anys s’ha especialitzat en la recerca i la difusió de la història del vi català formant-se també en estudis de sommelieria. Recentment ha entrat a formar part de la Guia de Vins de Catalunya de la qual assumirà la codirecció l’any 2021.

Oriol Vicente és arqueòleg i historiador per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en diferents jaciment i equips de recerca a Sud Amèrica, Pròxim Orient , Nord Àfrica i Peninsula ibèrica. Actualment és el coordinador de la Xarxa en Patrimoni Cultural de la UAB i director del Centre d’Estudis de Castellar del Vallès. Els últims anys ha orientat la seva tasca a l’estudi i la difusió del patrimoni vitivinícola del territori.

Conjuntament duen a terme el projecte “Glops d’Història -Arqueologia, paisatge i vi”, dedicat a la divulgació de la cultura i la història del vi català a través de rutes enoturístiques i tastos històrics. Al 2019 han estat reconeguts amb el Premi al millor text sobre Vi Català atorgat per la DO Catalunya.

Roser Amorós

Roser Vernet

Roser Vernet

Coordinadora de Prioritat, dirigeix diferents activitats culturals des del centre Quim i Soler, la literatura i el vi, com ara el projecte Priorat en persona. També dirigeix el programa Priorat Versió Original, des del Perxe, casa rural que regenta a El Molar, el seu poble natal.

Ruth Troyano

Ruth Troyano

Sóc periodista per la UAB i sommelier i màster en Planificació i Gestió del Turisme Enològic per la URV. Actualment treballo com a periodista freelance dirigint la comunicació d'empreses del sector vitivinícola i de l'hostaleria. Ho compagino amb col·laboracions a mitjans de comunicació com Ràdio4-RNE, Diari ARA Camp de Tarragona, Vadevi.cat, Gastrotalkers.com i LaConca51.cat. Una vegada vaig llegir que "passió és imperfecció" i que "innovació és fer les coses bàsiques ben fetes". Tinc ambdues afirmacions sempre presents en el desenvolupament de la meva activitat professional. M'agrada sortir de la zona de confort, m'atrauen els reptes nous, em motiven les persones sinceres i honestes i crec sincerament que l'actitud sempre va per davant de l'aptitud. El món del vi em va captivar de petita quan el meu avi m'enviava a reomplir el porró a la bóta, pero fins farà uns anys no ho vaig redescobrir i des d'aleshores m'hi he dedicat en cos i ànima. Intento aprendre a diari de les persones que m'envolten i en saben molt més que jo. Com a periodista, m'agrada descobrir les persones, els paisatges i els moments que amaga un vi. També un dia vaig llegir que "Vines, like people, often reach their peak in the face of adversity". Caldrà veure, amb els anys, si es compleix.

Sara Pérez

Sara Pérez

Sóc biòloga de títol i de pell. Fa ja uns quants anys que elaboro vins de tots colors al Priorat, amb els meus pares i germans, i al Montsant amb el meu company René i els 4 nens. M’apassiona beure vins de tot el món entaulada i acompanyada. Sóc responsable de les meves decisions. M’obsessiona l’estructura de xarxa i com aplicar-la a la meva vida. M’incomoden les jerarquies.

Sigrid Guillem

Sigrid Guillem

Redactora i consultora en comunicació estratègica, especialitzada en comunicació i màrqueting enològic. Col·laboradora a Cupatges, La Conca 5.1 i Papers de Vi.
“He orientat la meva trajectòria professional al sector vitivinícola per intuïció, passió i convicció. No entenc el món del vi sense les persones i el vincle amb el territori; és discurs, identitat i sentiment. Tinc sempre present “és lliure qui treballa en allò que l’apassiona” i un vers de Miquel Martí i Pol que sentencia “Només viu qui pregunta”. I qüestiona. La meva travessa en el món del vi és un camí d’aprenentatge constant, de creixent curiositat i dedicació. Visc per aprendre i compartir, i gaudeixo fer-ho a través de l’escriptura i la fotografia”.

Susana Pascual

Susana Pascual

Ambientòloga de la 3a promoció de la Universitat Autònoma de Barcelona. Responsable de Millora Contínua i Sostenibilitat de l'empresa ACEFAT, on els seus àmbits d'expertesa professional són els Sistemes de Gestió, la Responsabilitat Social i la Sensibilització Ambiental. Vocal de medi ambient de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, de l’Associació de Veïnes i Veïns de La Sagrera i membre de la Comissió de Balanç Social de la Xarxa d’Economia Solidària.
Apassionada del clown, les emocions, la igualtat i les persones.
Vinculada al Col•legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) des del 2008, actualment és coordinadora del grup de Responsabilitat Social.

Vanesa Freixa

Vanesa Freixa

Va ser directora de l'Escola de Pastors de Catalunya durant 8 anys i del projecte Obrador Xisqueta, tots dos projectes vinculats a l'empresa mOntanyanes amb seu a Rialp (Pallars Sobirà) que treballa la dinamització local des de l'any 2006 de la qual n'és sòcia-fundadora. Actualment es dedica a la il·lustració a 1.400 metres d'alçada.

Xavi Buqueras

Xavi Buqueras

Enginyer tècnic forestal per la Universitat de Lleida. Va treballar a la Direcció General del Medi Natural, tot portant línies de gestió i planificació del sistema d’espais naturals protegits de Catalunya. Actualment exerceix de tècnic al Paratge Natural de Poblet.

Xavier Ayala

Xavier Ayala

Natural de Mollerussa, nascut fa 34 anys. Va entrar com a cambrer al Celler de Can Roca i set anys després en va sortir com a Sommelier. També ha treballat en llocs com Casa Irene d’Arties i desprès del CCR va ser director del restaurant Moo del hotel Omm, així com també sommelier del Grup Tragaluz. Va inaugurar el Bar à Vins de la Fàbrica Moritz Barcelona i va ser en el seu dia membre de la junta de la Associació Catalana de Sommeliers. Primer com a President de la delegació de Lleida i en una etapa mes recent President de la Catalana. La radio és una de les seves grans passions, ha col•laborat en diferents mitjans de comunicació.

Xavier Basora

Xavier Basora

Ambientòleg i periodista de formació, es dedica a la comunicació i a la conducció de dinàmiques participatives en l’àmbit de l’ús social i turístic del territori, el paisatge i la natura. És cofundador de l’equip Espai TReS · Territori i Responsabilitat Social. Com a comunicador, divulga idees i propostes sobre l’ecoturisme i difon eines i iniciatives que ajudin la ciutadania a tenir més cura del territori. Col·labora amb les revistes Descobrir i Experiències, escriu guies i manté el blog “Per terra, mar i aire”. Com a conductor de dinàmiques participatives, dissenya i executa processos participatius i altres instruments de deliberació conjunta relacionats, habitualment, amb la planificació i la gestió del territori.

Xavier Fornos

Xavier Fornos

Historiador. Director del VINSEUM de Vilafranca del Penedès.

Xavier Matilla

Xavier Matilla

Arquitecte-Urbanista i professor a l’ETSAV. Portaveu de Terrassa en Comú.

Yas Recht

Yas Recht

Co-creadora de Circus - Granja Familiar. Pasturo ovelles de llet en tàndem des•de 2015 a Les Guilleries. #PasturaÉsCultura.