Posant les arrels a la Conca de Barberà

verema-collita-2008En una ampolla de vi hi podem trobar: una etiqueta bonica, una ampolla de disseny que ens vesteix el vi, un packaging excepcional, un vi fantàstic, il·lusions, passió, voluntat, maldecaps i alegries… però si aquest vi l’elabora el mateix pagès que ha cultivat el raïm hi trobareu això i moltes coses més: passar fred en temps de poda, mirades de preocupació cap al cel, mals d’esquena, la suor de l’esporga, la il·lusió, l’alegria i el cansament de la verema, diumenges dalt el tractor, l’olor de la rosada i de terra humida, paisatges bucòlics amb les boires de l’hivern, el cantar dels ocells a la primavera i sobretot, un any de treball a la vinya que fa que aquest vi sigui vida.

El vi es fa a la vinya, si no és així, quin sentit té fer vi? Econòmic? És aquest el model d’empresa vitivinícola que volem per a la Conca? O volem que el vi ens doni vida? De fa uns anys cap aquí, gràcies a una important i innovadora iniciativa, han sorgit un plegat de petits cellers que han ajudat a millorar l’oferta vinícola de la Conca aportant-li valor afegit i donant un impuls important i necessari a la nostra comarca, però pensem que això no és suficient, cal fer un pas més, anar més enllà plantant les arrels al territori, fent del seu propi fruit el seu vi, la seva vida.

La Conca té una personalitat pròpia, que el Trepat ens ajuda a mantenir i enfortir. No volem ser com altres comarques veïnes, no necessitem futbolistes ni cantants famosos, ni que ens destrossin el paisatge amb cellers impressionants.  volem ser nosaltres, però de veritat:  reals, autèntics. Volem una Conca de petits i grans productors que s’elaborin el seu propi vi dels seus raïms i lluitin cada dia a la terra i per la nostra terra. Ningú diu que sigui fàcil, però tots tenim un somni i nosaltres volem una vida plena per a la Conca de Barberà.

Sònia Gomà-Camps i Jordi Miró
CARLANIA CELLER [http://www.carlania.com/]