Una actitud davant la vida

– ELS MARCIANS –

M’agrada que hi hagi nexes d’unió amb les persones a qui entrevisto, l’escrit es fa  més real. La Sílvia, una dels components femenins dels “tastos marcians”, un grup de tast que tenim juntament amb altres bons companys, en va entrar amb molt bon peu. El seu somriure, professionalitat i dolçor em van captivar. Periòdicament ens reunim a casa d’un dels marcians per destapar ampolles, sorprendre’ns i compartir bons moments. En l’últim d’aquests tastos, ens vam reunir a casa meva i la Sílvia es va quedar a dormir. Aquesta estona compartida em va fer adonar que havia de ser la propera protagonista de la poda en verd.

 

DSC_0347– LA SÍLVIA PERIODISTA –

Berguedana de pura sang, m’explica emocionada com s’estima la seva terra i com ha lluitat per no marxar-ne mai. Els seus cinc sentits necessiten verd i natura, tocar, sentir, olorar, veure i tastar. Periodista de formació, va estudiar la carrera a l’Autònoma, i s’organitzava amb unes amigues per baixar en cotxe cada dia des de Berga. De fet, el cotxe és un element imprescindible a la seva vida. Mantenint sempre Berga com a camp base, ha treballat durant 10 anys com a periodista. Ràdio, televisió i  premsa, TV2, Cat Ràdio i Diari Regió 7, han format el seu ampli camí professional fins a desencantar-se amb el sector. A la Sílvia li agrada la comunicació, parlar, explicar i escoltar, però no des del vessant que havia treballat. Mentre descobria què era el que realment l’ompliria, sempre amb optimisme i un bon somriure, va treballar com a dinamitzadora comercial a Berga. Portava la gestió i comunicació d’una associació de 150 petits comerços. Una feina amb data de caducitat.

 

– EL MÓN DEL VI –

Els ulls i la visió de futur del Marc Maldonado, sommelier al celler Oller del Mas, van ser els responsables que la Sílvia a dia d’avui, sigui una gran professional del món del vi. Durant tots els sopars compartits, el Marc veia en la Sílvia una sensibilitat, actitud i interès cap al vi extraordinaris. “Això del món del vi és per tu, aquest sector necessita gent que sàpiga de vi i comunicació” li repetia sovint. El gran poder de convenciment del Marc va aconseguir que la Sílvia finalment s’apuntés als estudis de sommelieria. Uns mesos abans d’acabar, Ferran Centelles, sommelier i prescriptor de vi, es va posar en contacte amb ella per fer-li una proposta interessant. Buscaven una persona amb perfil periodístic i que sabés de vins. Així és com la Sílvia, ara fa 3 anys, va entrar a formar part de la família Wineissocial i va guanyar un nou i gran amic. Aconseguir que la gent entengui el vi d’una manera diferent i explicar-lo com element de gaudi eren i són els seus reptes a Wineissocial.

IMG_1636

 

– EL CÀNCER –

En plena efervescència professional i en la revetlla de Sant Joan del 2016, li diagnostiquen un càncer de mama. El 15 de juliol l’operaven. “Tothom em diu que m’ho he agafat molt bé. No sé si hi ha una manera d’agafar-s’ho. M’ha tocat això. Tinc molt clar que l’actitud davant d’una malaltia és clau. Amb això no vaig fugir de plors, que n’hi van haver, però volia lluitar perquè això m’afectés el mínim possible,  tenint present també que el meu diagnòstic era molt bo des del principi.”

Sabia que un càncer l’obligaria a parar: era un fet inevitable; però alhora, volia pensar que la seva vida després de passar un càncer canviaria poc. Era feliç i s’ esforçava per continuar-ho sent. “La vida és un regal, això sí que t’ho ensenya un càncer, a valorar les coses encara més i exprimir-les al màxim. Quan et diagnostiquen un malaltia com aquesta, el primer que et ve al cap és descobrir per què t’ha tocat a tu. Quan veus les estadístiques t’adones que, per desgràcia, toca a moltes dones passar per aquesta situació. Si jo n’era una més, havia de sortir-me’n tan bé com pogués.” Per fortuna, mai va veure perillar la seva feina, ans al contrari, tot i estant de baixa, s’ha sentit sempre molt partícip del projecte Wineissocial i amb moltes ganes de tornar-hi. La Sílvia n’està preparant el retorn amb més força que mai.

Buscar l’equilibri entre feina i vida personal és ara la seva fita.  Ah! i que es prepari el món perquè per Sant Joan a Berga hi haurà focs artificials. Una celebració al nivell de la felicitat que sent ara.

– EN BOCA D’ELLA –

Una paraula que odies | Violència
5 adjectius | Tastaolletes, aventurera, feliç, entusiasta, ètica.
T’emmiralles | Amb els amics que admiro
Canviaries del present | La velocitat amb la que passa el temps
Canviaries del passat | Pràcticament res
El primer vi que et va emocionar | Només recordo que era un Chablis Vaudésir
Por | Sempre dic que no tinc por
Una cançó per animar-te | Una lluna a l’aigua, de Txarango
Un lloc | El Berguedà

_____________________________

Amb la col·laboració de:

sant josep