A 100 mans

Tornem ben carregats de novetats i de noves incorporacions a l’equip de La Conca 5.1. Una temporada que la plantegem amb la voluntat de consolidar i ampliar l’abast dels nostres continguts i accions. Volem fer forat en els sectors del vi, vermut, enoturisme, territori, desenvolupament local, societat, etc. Un curs que finalitzarà amb la celebració dels 5 anys de l’Associació.

El proper dimarts dia 15 encetem la temporada amb una convidada molt especial i de primer nivell que donarà el tret de sortida a una temporada que esperem que us agradi i que ens acompanyeu com heu estat fent aquests darrers anys.

TEMÀTIC 1 HD WEBPel que fa a vi i enoturisme incorporem noves seccions i nous protagonistes. Les tres principals noves seccions són; Geogravia amb Oriol Pérez de Tudela i Jaume Martí, Rebel·lió rosa! amb Sara Pérez i Vinum laetificat amb el periodista Antoni Batista.

La secció Vi a vi, una de les deganes, es renova amb la incorporació de l’Anna Espelt i la continuitat de Martí Magriñá i Anna Casabona. Altres seccions d’aquest àmbit com Enotour que afronta la segona temporada amb el trident format per Laura Masramon, Alicia Estrada i Ruth Troyano i la tercera temporada de Diari d’un Sommelier amb Xavier Ayala.

També reprendrem els retrats a les persones del vi que vam iniciar aquest mes de maig amb el Manel Colmenero i el seu Autor i la seva obra. I seguirem descobrint els llibres més personals de Lluís Tolosa a l’Espai Literari.

Una de les potes importants que ampliem i reforcem és l’Espai del Vermut liderat per la Ruth Troyano. Aquest any amb més articles i més profunditat sobre tot el que envolta el vermut i les seves empreses. Amb la col·laboració de Vermuts Miró, Vermut Yzaguirre, Museu del Vermut, Vermuts Rofes, Olave Vermouth, Vermut Chappo i Vermut Montseta.

TEMÀTIC 2 HD WEBEn l’àmbit del territori, paisatge, ruralitats i desenvolupament local les incorporacions són notables i de primer nivell. Incorporem persones com l’Albert Cortina, la Susana Pascual, la Núria Foguet, el Joan Nogué, el Rafael López Monné, etc. Continuen les seccions Territori Polièdric i Apunts ambientals amb la incorporació de la Dolors Ballart i la Susana Pascual.

Una de les novetats és Zona Rural amb Joan Nogué, Roser Vernet, Elisenda Trilla, Pili Sanmartín, Pau Moragas i Núria Alba.

TEMÀTIC 3 HD WEBTambé apostem fort pel turisme amb les incorporacions d’Oriol Miralbell, Marta Domenech i Josep Gesti que s’integren a Línies Turístiques.Una de les grans novetats és la incorporació de Pau Canaleta que conduirà la secció Marcant territori sobre marques territorials i de ciutat. Continuen també Marta Ribas, Eva Puente i Mireia Bonet. A més, tindrem la segona temporada de Laboratori Turístic amb José Antonio Donaire i Damià Serrano.

En l’apartat de societat aprofundirem amb les problemàtiques socials, econòmiques, polítiques amb el Carles Bertran i el seu Desenvolupament social i territori.

La secció Brots també es renova de dalt a baix per tal de convertir-se amb l’autèntic think thank de la Conca de Barberà amb Joaquim Queralt, Manel Martíniez, Núria Griso, Anna March, Ferran Civit, Albert Carreras i Bet Altarriba.

TEMÀTIC 4 WEBTampoc no oblidem la cultura, la literatura, la fotografia i l’humor sinó que també les potenciem aquest any amb la incorporació de la Bel Olid i la Laia Corbella que faran equip amb el Marc Ferrayuoli, l’Albert Carreras, la Marta Arjona, l’Oriol Tomàs i l’Adam Fabra que retorna amb la secció Tap de suro; vinyetes d’humor sobre tots els temes que tractem.

A més a més dins de la secció Àgora 5.1 durant el curs tindrem diversos convidats que faran col·laboracions puntuals, en aquesta primera etapa de tardor, entre d’altres, podreu llegir tres articles de Ramon Ribas on ens explicarà tot el procés de creació del Viver de Celleristes de Barberà de la Conca. També de forma esporàdica podreu escoltar alguna de les Converses amb persones de tots els àmbits de treball.

A part, trobareu articles dels coordinadors del mitjà Leandre Romeu i Josep Saperes que continuen amb les seccions El Garbell, L’Empelt i Articles a Vadevi publicats conjuntament amb els mitjans la Guia 19, La Veu Jove i Vadevi respectivament. Romeu ampliarà la seva participació amb una nova columna d’actualitat anomenada Sarments.

TEMÀTIC 5 WEBUna temporada en la que també treballarem al costat d’altres associacions i col·lectius dins el Compromís per la Conca i a on ens demanin, i també organitzarem la tercera edició del cicle Visions 5.1 de cara a la primavera-estiu.

Ho farem amb més de 100 mans, més de cinquanta col·laboradors per tal d’anar més enllà, conèixer més i aportar-vos els millors anàlisis i els millors arguments.

Ho volem tot i tornem a caminar decididament!