publicitat

Romanée-Conti, l’obra mestra

Desè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” Obra mestra, chef d’œuvre, masterpiece, capolavoro… Expressions diverses per anomenar meravelles artístiques úniques. Exemples emmagatzemats a les meves lleixes sentimentals: els frescos de la Capella Sixtina, de Miquel Àngel; “Cien años de soledad”, de García Márquez;  “El clave ben temperat”, de Johann Sebastian Bach; la basílica de…

Llegir Més
Núria Moliner: “L’habitatge fa adonar-nos del poc poder de decisió que tenim”

És fàcil pensar en l’arquitectura en termes romàntics i admirar els grans genis de la humanitat que van construir gratacels, monuments i edificis icònics. La Núria Moliner és una apassionada de la disciplina, però en reivindica el vessant crític i ho fa dedicant-se a la comunicació sobre arquitectura. Escoltant-la és fàcil veure com darrere els…

Llegir Més
No podem més però demà tindràs menjar a taula. Poder parar?

La lentitud del vehicle de davant desespera i ací és impossible avançar: corbes i carreteres estretes, equips de ciclistes del nord d’Europa, bancals i barrancs a les vores i armar-se de paciència fins a la pròxima recta… sempre que en la pròxima recta no decidisquen accelerar, clar. Vas maleint  no només eixa conducció desconsiderada amb…

Llegir Més
“Treballem per ser sostenibles i per una economia circular que es quedi al poble”

Entrevista a Noèlia Tarragó, alcaldessa de Duesaigües i a Judit Giró, alcaldessa de Capafonts Duesaigües i Capafonts són dues poblacions de la comarca del Baix Camp que des de fa un temps estan impulsant iniciatives vinculades a l’ESS i per incentivar el repoblament a les zones rurals. Què ens en podeu explicar? Noèlia Tarragó (Alcaldessa…

Llegir Més
Menjamiques: el camí cap a una sobirania alimentària més dolça

Cinquè episodi de la sèrie “Sempre hi hem estat!“ Entrar en una pastisseria i comprar una pasta farcida de crema de garrofa avui en dia és gairebé inimaginable, però aquest és un dels propòsits que es planteja la Clara amb el seu projecte Menjamiques. A partir de la revalorització d’un aliment menystingut, la garrofa, des…

Llegir Més