22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca – 19.00 h | Concerts, monòlegs, vi i gastronomia
Queralt Lahoz, El Petit de Cal Eril, Maio, Maria Hein, etc…
Modgi, Manel Vidal, Raquel Hervàs, Irene Minovas, Marc Sarrats, etc…
Reforçar el prestigi és un objectiu que persegueixen molts territoris vitivinícoles, o almenys aquells que realment tenir un bon posicionament en el mercat mitjançant un producte d’una qualitat contrastada i reconeguda. Una de les principals vies per aconseguir-ho és treballar per elaborar vins realment arrelats a la terra i que parlin per si mateixos d’aquell…
Llegir MésArnau Oliveres Künzi (Barcelona, 1980) és acupuntor, codirector d’AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional) i blocaire; amant d’un “fil invisible però perceptible” que anomena espiritualitat i que connecta el seu interior amb el món exterior. Comparteix coneixements, experiències i reflexions a la pàgina web sufi.cat. Conversem amb ell sobre un tema que…
Llegir MésEstic traduint un llibre del castellà al català (perquè no sé qui va prohibir durant quaranta anys que els catalans aprenguessen a escriure la seua llengua) d’un senyor que explica la vida al Delta de l’Ebre sobre els anys cinquanta. De com sons pares van començar a condicionar estes terres per poder conrear-hi arròs i…
Llegir MésEn aquesta sèrie de sis articles que vaig titular “Patrimoni cultural, paisatge natural i ciutadania: el territori” he provat d’anar desbrossant alguns dels diferents aspectes que conformen la protecció del patrimoni cultural construït en relació amb el territori que l’acull i del qual en forma part. Donat que el territori el conformem la ciutadania que…
Llegir MésEs celebrarà els propers 22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca i ja s’ha donat a conèixer tot el contingut cultural per dies La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. L’entitat després de la presentació oficial que va fer a…
Llegir MésPoc abans del confinament, la Goliarda Parda va guanyar el concurs Futuroa Sarao Drag del 2020. En aquesta conversa, ens comparteix el seu amor per l’art del drag, que per ella no és transformisme, sinó expressió d’un mateix. També ens convida a aparcar dubtes i pors per trepitjar les sales on els shows de drag…
Llegir MésL’INCAVI i el WSET acorden col·laborar per donar major visibilitat als vins de Catalunya a la institució educativa amb seu a Londres, amb una primera acció comunicativa que podria activar-se al setembre “Estimo l’escola. És magistral com fa créixer el coneixement del vi. És un paraigües molt democratitzador, una institució que t’acull i que…
Llegir MésDavant de la situació social i econòmica actual necessitem respostes i que aquestes respostes siguin creatives i positives per construir un present i un futur diferent i amb esperança. Com a cloenda d’aquest cicle volem trobar aquestes propostes creatives i propositives i traçar uns camins i unes línies de treball pels propers temps posant en…
Llegir MésL’efervescència en l’entorn del vi i l’enoturisme català és palpable arreu del territori. Amb el pitjor de la pandèmia coll avall, una mena de puixança esperona les retrobades amb massa brindis pendents. És perceptible a cada tast a cegues, a cada fira primaveral, a cada celler obert al públic. També a cada bar de vins…
Llegir MésLa meravellosa història d’una varietat oblidada, que va viure a l’ombra del Merlot i va renéixer cent anys després. Un raïm amb doble nacionalitat, ens recorda que tots som del món i que la capacitat d’adaptació ho és tot avui dia. Viatjar, conèixer altres parts del planeta, descobrir cultures que ens nodreixen i ens recorden…
Llegir Més