Zona Rural

Que forta estàs!

Montse Veses Ferrer
Escrit per

– Yo la verdad, en la bodega prefiero no tener mujeres, hay menos problemas.
– Aquesta es pensa que ho podrà fer i durarà dos dies.
– I com bellugaràs un sac de 40 quilos?

– Què fas nena?
Arreglo el grifo que perd.
Au va, surt que això és cosa d’homes, vosaltres només sabeu fer xapusses.
– Ets més forta que el conyac! Com un home!

– Y tu novio te deja hacer este trabajo?
– Mai trobaràs un home aquí, et quedaràs conca o per vestir sants.
– Si és de netejar? Que ho faci ella.

El feminisme és la idea radical que les dones som persones. 
Angela Davis

Les dones ens construïm i creixem juntes, perquè és així com arribem a ser més fortes.

No ens cal demostrar a ningú que som forçudes i que podem fer allò sense demanar ajuda o que podem aixecar aquell pes sense ni esbufegar. No pretenem repetir rols masculinitzats, on l’home és fort, alt i pot fer-ho tot sense dependre de ningú.

I com és sabut, la unió fa la força, i és just aquí on rau la força de les dones, en la sororitat i l’empatia entre nosaltres.

I és llavors, quan treballes en aquelles feines típicament masculinitzades, per dir-ho d’alguna manera, on homes i dones et regalen aquelles frases i exclamacions que no entens, perquè saps del cert que de ser home, ningú et faria aquests comentaris. Segur.

Comencem a construir un feminisme que sigui col·lectiu i no residualment femení. No deixem dir-nos res que ens ofengui, no passem per alt un comentari cap a algú altre. Prenem les regnes, siguem fortes i valentes, responguem quan ens diuen Jo descarrego, tu ves a fer coses de dones, què vol dir fer coses de dones? Per què haig d’inventar-me que tinc parella perquè no em molestin a la feina i així estalviar-me molts més comentaris desagradables? En ple segle XXI encara hem de sentir frases com Ui! Si té aquells dies mos farà lo vi agre.

Sobre l'autor

Montse Veses Ferrer

Montse Veses Ferrer

Feminista.
Mestra de vocació, mirada de fotògrafa i antropòloga visceral. M’apassiona el vi i procuro aprendre’n tan com puc de les persones que em rodegen.