Documental “Plantant una Llavor”

Plantant una llavor, un treball que pretén conèixer a través de més de 40 testimonis d’arreu de la comarca quina ha sigut l’evolució del món del vi, l’enoturisme, el territori, l’agricultura i la cultura a la Conca de Barberà. En el documental, es parla de passat, però també es parla de present; de com estem, quins recursos tenim, com es veu la Conca al món, quina és la situació dels vins de la comarca, quina és la percepció dels ciutadans vers tot allò que promou el territori… I, sobretot, es mira cap al futur. Els mateixos testimonis que ens descriuen les fortaleses i les debilitats de la comarca ens plantegen cap a on ha de caminar la Conca en els propers anys, quines línies de futur hem de traçar i què podem fer com a societat per aconseguir-ho.

Plantant una llavor, recull les opinions de gent molt diferent, de diverses procedències i edats, que tant pertanyen al sector privat com a les administracions. El seu testimoni és ben present en els 50 minuts de durada del documental, que vol ser un document útil per a la promoció, l’anàlisi, el coneixement i la reflexió entorn a la comarca i molts altres aspectes del funcionament de l’economia, el desenvolupament local, el turisme o l’empresa. Un document que, sense buscar-ho, s’ha acabat convertint en un reflex d’experiències d’èxit de persones al capdavant de la petita empresa, d’autoocupadors, autònoms i emprenedors i desitja animar als qui estan començant mostrant-los que és possible sortir-se’n. En definitiva, el documental de la Conca 5.1 no és res més que una radiografia global de la Conca de Barberà, així com de la societat i el temps en què vivim.

El documental s’estructura en cinc parts que volen reflectir el camí que ens marquen els testimonis que hi apareixen. D’aquesta manera, fem un recorregut des del Punt de partida, fins al Punt d’arribada, passant pels Fonaments, les Cruïlles i les possibles Vies per on pot caminar la Conca. La construcció d’aquest camí és el resultat de gairebé tres anys de feina del col•lectiu la Conca 5.1, format per Leandre Romeu i Josep Saperes, amb l’única voluntat de treballar per la comarca i ha estat possible gràcies a la col•laboració de la Veu Jove de la Conca en el rodatge. L’edició i el muntatge són de Carles Cubos.

Una part de les despeses d’edició i distribució s’han finançat a través del micromecenatge de: Fonda Cal Blasi, CONCAPAM, Celler Tintoré, Ajuntament de Solivella, Celler Carles Andreu, Celler Abadia de Poblet, Bodega Torres, Celler Carlania, Celler Rendé Masdéu, Celler Gatzara, Celler Escoda-Sanahuja, Celler Vins de Pedra, SansTravé, Restaurant L’Ocell Francolí, Celler Molí dels Capellans, Rosa M. Torres, Celler Mas Foraster, Patronat Municipal de la Cova Museu de la Font Major-Espluga de Francolí, Restaurant Masia Sagués i la col•laboració de la Diputació de Tarragona-Patronat de Turisme de la Costa Daurada i l’Ajuntament de Montblanc.

PRESENTACIONS DEL DOCUMENTAL

Cartell dates presentacions
 • ESTRENA 8 de novembre__19:30h MONTBLANC_Antic Hospital de Santa Magdalena
 • 21 Novembre__19:30h TARRAGONA_Delegació de Cultura de la Generalitat de Catalunya
 • 13 desembre__19:00h ESPLUGA DE FRANCOLÍ_Museu de la Vida Rural
 • 11 gener__18:30h SANTA COLOMA DE QUERALT__Castell dels Comtes
 • 13 gener__19:00h BARCELONA__Sala Moritz  Passi del tràiler de Plantant una Llavor Festa 10 anys Ocio Vital http://www.slideshare.net/mcolmenero769/vi-trobada-20-10-aniversari-ocio-vital
 • 24 gener__19:30h VALLS_Institut d’Estudis Vallencs
 • 7 febrer__20:00h VILAFRANCA DEL PENEDÈS_VINSEUM
 • 20 febrer__19:30h FALSET__VITEC
 • 27 febrer__20:00h REUS__Centre de Lectura
 • 14 març__19:30h SOLIVELLA__Sala de la Societat
 • 28 març__20:00h SANT PERE MOLANTA_Sala Polivalent
 • 6 abril__12:00h MIRALCAMP__Sala Actes Ajuntament_1a Festa de la Floració firademiralcamp.cat
 • 12 abril__18:30h FORÈS_Local Social
 • 8 maig__19:00h BARCELONA__Espai Vilaweb
 • 18 maig__12:00h BARBERÀ DE LA CONCA_ Castell Templer
 • 12 juliol__19:30h SARRAL__Sala d’actes de la Cooperativa
 • 21 desembre__19:00h LA CANONJA__Orfeó Canongí

ON EL POTS TROBAR:
* A qualsevol de les presentacions

* Enviant un mail a: laconca51@gmail.com i us ho enviem a casa.

* O en els punts de venda física següents:
MONTBLANC
Llibreria 19 arcs
C/ Major, 19

Llibreria La Baldufa
C/Riber, 40

Agrobotiga Cooperativa de Montblanc
C/Muralla de Santa Tecla, 54-56

BARBERÀ DE LA CONCA
Agrobotiga Cooperativa de Barberà
Plaça del Sindicat

VALLS
Carles Cubos – Fotografia- Estudi multimèdia
C/ Muralla del Castell, 3

REUS
Orangette
C/Aleus, cantonada C/Vilar

Preu de venda: 7 euros

ENTREVISTES PARLANT DE PLANTANT UNA LLAVOR

LA XARXA
Dins el programa de La Tarda
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38179381/entrevista%20La%20tarda_XARXA_15_11.mp3

LA VEU JOVE DE LA CONCA

 

L’entrevista amb Leandre Romeu i Josep Saperes. by Tren De Mitjanit on Mixcloud

 
 
 

RÀDIO MONTBLANC
http://radiomontblanc.cat/node/9900
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38179381/matinsconca_5novembre.mp3

TAC 12
Dins el programa Auditori

http://tac12.xiptv.cat/auditori/capitol/c-201-plantant-una-llavor

_________________

DIARI DE LES GRAVACIONS

_________________________________

Información del documental en español

Plantant una llavor (Sembrando una semilla), un trabajo que intenta conocer a través de más de cuarenta testimonios de toda la zona la evolución del mundo del vino, el enoturismo, el territorio, la agricultura y la cultura en la Conca de Barberà.

En el documental se habla de pasado, pero también se habla de presente, de como estamos, que recursos tenemos, como se ve la Conca en el mundo, que situación tienen los vinos de la zona, que percepción tienen los ciudadanos entorno a todas aquellas actividades de promoción del territorio… Y, sobretodo, se mira hacia al futuro. Los mismos testimonios que nos describen las fortalezas y la debilidades de la comarca nos plantean hacia dónde debe ir la Conca en los próximos años, que líneas de futuro debemos trazar i que podemos hacer como sociedad para conseguirlo.

La Conca de Barberà es una comarca de Catalunya, situada entre Tarragona, Barcelona y Lleida que trabaja para darse a conocer y hacerse un hueco en el mapa de la producción de vino, el turismo, el patrimonio cultural y histórico, el paisaje y el desarrollo económico local.

LA CONCA 5.1
Vino, paisaje, enoturismo, territorio, agricultura y sociedad

________________________________

Documentary information in english

Planting a seed is a study that wants to know, through more than 40 people from the region, what has been the evolution of the wine world, the enotourism, the territory, the agriculture and the culture in la Conca de Barberà.

La Conca de Barberà is a region of Catalonia, located between Tarragona, Barcelona and Lleida, that wants to make a space for itself in the wine and the touristic map of our Country.

This documentary talks not only about the past, but also about the present (what we do, what resources do we have, how does the World see La Conca, what is the situation of our wines, what is the citizen’s impression of everything that promotes their territory…). But, above all, it looks towards the future.

The same people that describe the region’s strengths and weaknesses think about towards where La Conca has to go in the next years, what are the future lines that we have to follow and what we can do as a society to reach that point.

LA CONCA 5.1
Wine, landscape, enotourism, territory, agriculture and society