Laboratori turístic Oriol Miralbell Turisme

El valor dels recursos turístics

Esglèsia romànica de Sant Jaume de Frontanyà, s. XI, antic monestir, 
Sant Jaume de Frontanyà, el Berguedà, Barcelona
Damià Serrano
Escrit per

Damià Serrano en aquesta nova entrega explica de forma detallada els conceptes i les diferències entre patrimoni turístic, recurs turístic, atractiu turístic i producte turístic.

Explica la seva formula per entrendre aquests conceptes i poder detectar quins elements del patrimoni turístic poden ser recursos turístics.

Tot seguit, la següent fase és; com passem del recurs turístic a atractiu turístic? A la càpsula trobareu els elements que permeten fer aquest salt.

Finalment tenim el producte turístic, que és aquell conjunt d’atractius turístics que es combinen entre ells per tal de ser consumits turísticament.

També incideix en com podem posar en valor aquests recursos, quin paper hi té l’administració i els agents privats i com es pot millorar la relació i la coordinació entre amdós. El punt crític, segons Serrano, és com convertim l’atractiu turístic en producte turístic; la posada en el mercat!

 

 

Sobre l'autor

Damià Serrano

Damià Serrano

Sommelier. Geògraf. Responsable del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. Professor Col·laborador de Planificació Turística al Grau en Turisme de CETT – UB i Visitor Professor a la Universitat de Monterrey. Autor de múltiples publicacions i articles i articles relacionats amb el turisme.