Carpe Diem

Vaig tenir la sort de conèixer a en Lauren durant una esgotadora fira Alimentaria. Algú m’havia parlat dels vins que feia a Sedella a les serralades de Màlaga i el volia conèixer per parlar-ne al meu llibre.

Per pura causalitat ens el vàrem trobar en un stand on donava a conèixer també el vi de Txacolí que fa pel cuiner mediàtic Karlos Arguiñano. Ens va afalagar amb atencions, no es va deixar cap dels seus fills al tinter. Recordem un vi dolç d’un dels 7 cellers que gestiona que era per plorar, deliciós!

Ens va captivar tant a mi com a la meva sòcia. Mai ningú m’havia confessat que tothom pot decidir com s’arruïna i que ell i la seva dona havien decidit fer-ho amb el seu celler. Diu que no ho van poder evitar, que van caure per casualitat a l’Axarquia Malaguenya i que es van enamorar irremeiablement.

Va ser un amor a primera vista que els dóna moltes satisfaccions. Una joguina que els manté actius com infants,  res els impedeix experimentar, cercar l’excel·lència i per sobre tot practicar una agricultura respectuosa amb el que més estimen; els paisatges que els envolten.

Son defensors d’aquella frase que diu que “els pares hereten la terra dels fills”. Tant de bo tothom tingués la mateixa consciència, res ens faria més feliços a tots als que anem en aquest vaixell anomenat Planeta.

És un home senzill, transparent, honest i summament entusiasta. Incansable. Somiador i per sobre tot responsable. Un home generós, compromès i enamorat dels seus i del que se sent seu. Un dels millors enòlegs de l’estat i que avui es despulla davant vostre.

Laure RosillonRETRAT EN POQUES PARAULES

La seva cançó preferida.
La cuenta atras (Los Enemigos).

Un llibre.
Las aventuras del ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha.

Un restaurant.
Elkano (Guetaria).

El seu plat preferit.
L’estofat de la meva mare.

Qui cuina a casa?
Jo.

Una beguda.
Manzanilla passada.

Un personatge que li ha marcat la seva vida?
Els meus pares.

L’últim viatge que ha fet?
Nova York.

El millor lloc de la teva comarca?
El pic de la maroma, de 2080 metres.

I del País?
Calella de Palafrugell.

I del món?
El Llac Taupo.

Un lloc on no portaria mai ningú?
A una sala d’especejament.

Amb quin polític o personatge públic li agradaria sopar?
Amb Joaquín Sabina.

Amb qui no es prendria mai una copa de vi?
Amb un abstemi metrosexual.

Per a què serveix la TV?
Per narcotitzar i adoctrinar.

Un programa de TV?
L’home i la terra.

I de ràdio?
Placeres Mundanos.

Quin és l’últim regal que li han fet?
Una ampolla de Borgonya.

A quina hora s’aixeca?
A les 7 am.

I què és el primer que fa?
Mirar el mòbil.

Una paraula que li agradi?
Atzar.

Quin cotxe té?
Un Montero 4 x 4.

L’última vegada que va anar a missa?
Dissabte passat.

Un insult
Covard.

Una olor
A cafè.

Una mania.
Esgotar el dipòsit de gasoil al màxim

Un personatge històric.
Joan Pau II.

Un hobby
Anar en moto.

Un lema
Carpe Diem.

Què el treu de polleguera?
La xafogor ambiental.

Què el fa riure?
El meu fill.

I plorar?
El patiment de l’ésser humà.

Quin esport practica?
El tennis.

Quins idiomes parla?
Espanyol i anglès.

Quin és el seu pitjor malson?
Quedar-me sol.

Quina és el malson que s’ha fet realitat?
Cap de moment.

Què té a la tauleta de nit ?
Revistes i llibres de vi.

¿Què s’enduria a una illa deserta?
A la meva família.

Què faria si li diguessin que demà serà el seu últim dia de vida?
Uf, doncs trucar a tots els que estimo per acomiadar-me.

Què repetiria si tornés a tenir 20 anys?
Els meus estudis.

I que no repetiria?
Viatjar tant poc. S’ha de viatjar molt més!

En un compromís. Camisa amb corbata o descordada?
Descordada.

Què en fa d’una trucada perduda d’un número desconegut?
No la torno.

Què vol transmetre amb els seus vins?
El paisatge, el lloc on creixen els nostres raïms.

Per que se’ls imagina d’una manera matemàtica?
Perquè són com el teorema de Fermat.

On espera estar d’aquí a cinc anys?
Al mateix lloc on sóc ara.

_________________________________________

LAUREN ROSILLO MARHUENDA

Aquari de l’anyada del 1975. Nascut a Villarobledo, (Albacete). Ha estudiat enginyeria tècnica agrícola i enginyeria agrònoma a La Escuela Técnica Superior de Ingenieros Agronomos. Llicenciat en Enologia per la  Universitat Miguel Hernández. En aquests moments està preparant el doctorat en Enologia.

Ha treballat en diferents cellers. Des del gener de 2002 treballa a Finca Antigua, el nou projecte de la família Martinez Bujada.  L’any 2006 inicia el seu projecte personal a La Axarquia Malagueña on compra una vinya plantada l’any 1940 amb la varietat autòctona Rome, al municipi de Sedella, que és qui dóna nom al vi.

L’any 2007 assumeix la Direcció Técnica de tots els cellers de la família (Finca Antigua, Finca Valpiedra, Cosecheros y Criadores Viña Bujanda i Finca Montepedroso) i Viñedos, un total de 676 hectàrees de vinya pròpia.

L’agost del 2009 assumeix la Direcció Tècnica del projecte K5 Arguiñano a Aia (Guipuzcoa). Un total de 15 hectàrees de la varietat autòctona  Hondarrabi Zuri.

Col·labora a la Càtedra de Química Agrícola de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Agrònoms d’Albacete investigant i publicant articles en revistes nacionals i internacionals.

______________________________________

El proper 11 de Desembre estarà en el cicle 10 tastos 10 cellers que organitzem al nostre centre Tours, Tapas and Friends

http://ociovital.com/2015/10/ciclo-10-catas-10-bodegas/